2024. április 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ki állítja meg a Cityt?

Egészen a hajráig úgy tűnt, hogy a Wolverhampton idegenben legalább egy pontot szerez a listavezető Manchester City ellen a Premier League 29. fordulójában, de az utolsó tíz percben Guardioláék könnyed győzelmet arattak. A mérkőzés 1:1-re állt, de a 80. perctől kezdődően Jesus kétszer, Mahrez egyszer lőtt gólt, ezzel a City 4:1-es diadalt aratott. A kék manchesteriek sorozatban 21 győztes meccsnél tartanak…

A City a PL-ben már szinte biztosan bajnok (Fotó: Beta/AP)

A City a PL-ben már szinte biztosan bajnok (Fotó: Beta/AP)

Az olasz bajnokságban a Juventus sokáig csak szenvedett a Spezia vendéglátójaként, de a sok helyzet végül meghozta eredményét. Morata és Chiesa mellett Ronaldo is feliratkozott a góllövők listájára: az ötszörös portugál aranylabdás szezonbeli 20. találatát szerezte, és vezeti a Serie A góllövőlistáját. Németországban eközben a nemzeti kupa negyeddöntőjét bonyolították le. A Regensburg–Werder párharcot elhalasztották, de a slágermeccsnek a Borussia (M) és a Borussia (D) találkozója számított. A kiegyenlített találkozón Haaland ugyan bevette az ellenfél kapuját, de gólját a VAR érvénytelenítette, így Jadon Sanchónak kellett a dortmundiak segítségére sietnie (1:0).

Angol bajnokság, a 29. fordulóban: Manchester City–Wolverhampton 4:1. Az élcsoport: Manchester City (+1) 65, Manchester United 50, Leicester 49 pont stb. Német kupa, negyeddöntő: Borussia (M)–Borussia (D) 0:1. NB I., a 24. fordulóban: Kisvárda–Puskás Akadémia 0:1, Honvéd–MTK 3:2, Ferencváros–Diósgyőr 1:0. Az élcsoport: Ferencváros 57, Puskás Akadémia 42, Fehérvár (–1) 36 pont stb. Olasz bajnokság, a 25. fordulóban: Juventus–Spezia 3:0. Az élcsoport: Inter 56, Milan 52, Juventus 49 pont stb.