2021. szeptember 23., csütörtök
PALICSI EVEZŐSKLUB

Díjazták a legjobbakat

A fennállásának 100. évét tavaly ünneplő Palicsi Evezősklub szerény ünnepség keretében kihirdette a 2020-as év legjobb versenyzőit. Az elmúlt év legjobb palicsi evezősének járó serleget Nikolina Đorđević vehette át, aki a szerbiai ifjúsági nyolcpárevezős tagjaként bronzérmet nyert a belgrádi Európa-bajnokságon. Külön elismerést vehetett át a pionír korosztályból idén a serdülők közé lépett Maša Lekić és Csipak Szergej. Lekić a tartományi nyílt bajnokságon egypárevezősben arany-, a nagybecskereki ergométeres országos bajnokságon ezüstérmet nyert, Csipak pedig a szerbiai ifjúsági liga keretében megtartott szabadkai nyílt bajnokságon elért győzelmével hívta fel magára a figyelmet. A negyedik serleget Teodora Blagojević kapta, aki az elmúlt idény vége előtt tanult meg evezni, de nagyon szépen fejlődik, hiszen az idei év első versenyén azonnal érmet nyert.

A díjazottak (balról jobbra): Teodora Blagojević, Csipak Szergej, Maša Lekić, Nikolina Đorđević (A Palicsi Evezősklub felvétele)
A díjazottak (balról jobbra): Teodora Blagojević, Csipak Szergej, Maša Lekić, Nikolina Đorđević (A Palicsi Evezősklub felvétele)

A versenynaptár idén négy regattát irányoz elő a Palicsi-tavon, ezek pedig a szerbiai kupaverseny (május 29.), a nemzetközi nyolcpárevezős regatta (június 19.), a vajdasági nyílt bajnokság (július 2–4.) és Szabadka nyílt bajnoksága (augusztus 28.).