2024. április 24., szerda

Vesić: Zéró tolerancia a bulikra, de nem az életre

A fővárosban zéró toleranciát hirdettek mindenkivel szemben, aki bulikat szervez és ezzel megszegi a járványügyi előírásokat, de nem lehet kiegyezni azzal, hogy ezt bevezessék a mindennapi életre is. Ez történne ugyanis, ha elfogadásra kerülne a kijárási tilalom – jelentette ki Goran Vesić alpolgármester, írja a B92 hírportál.

Értékelése szerint az elmúlt hétvégén bebizonyosodott, hogy ha az éttermek nyitvatartási idejét 14 óráig korlátozzák, akkor valóságos tolongás alakul ki ezeken a helyeken, valamint az edzőtermekben és az üzletközpontokban is, vagyis rengeteg ember tartózkodik zárt területen rövidebb ideig. Ezért szükséges biztosítani a járványügyi előírások szigorúbb betartását, ami Belgrádban már folyamatban van.

Hozzátette, hogy a teljes bezárás érzékenyen érintené a kisebb cégeket, amelyek a legtöbb esetben családi vállalkozások és senki sem gondol arra, hogy ez mekkora hatással lenne az emberek mentális egészségére.

Ahelyett, hogy a népet teljes bezárással ijesztgetjük, arra kellene koncentrálnunk, hogy hogyan tudnánk hatékonyabban véghez vinni a jelenlegi járványügyi előírásokat, és hogyan tartsuk meg és biztosítsuk az emberek számára a munkavégzést. Az egészségük védelmével pedig kijuthatnánk ebből a válságból – üzente Vesić, majd hozzátette, hogy minden más a gazdaság és a város érdekeivel szemben áll.