2024. április 20., szombat

Pancsova városa 6 milliót különít el az önfoglalkoztatási projektekre

Pancsova az önfoglalkoztatási projektek finanszírozására az előző évben közel 6 millió dinárt különített el. 16 helybélinek lett így lehetősége, hogy saját vállalkozást indíthasson. A pályázatot hamarosan újra meghirdetik.

Kristina Ćirić, sok éves speciális iskolai munkatapasztalattal a magán oktatási szektorban, megnyitotta a saját tudásközpontját. A vállalkozásnak a beindítását a város 400.000 dináros támogatással segítette. Ezt a pénzeszközt a tudásközpont helyiségeinek átalakítására és felszerelés vásárlására használhatta fel.

Kristina mellett 15 másik vállalkozónak sikerült megpályáznia a támogatást, ami magába foglalta egy könyvelési ügynökség 12 hónapos szolgáltatásait, valamint a pénzügyi tanácsadást is.

Milenko Čučković, a városi tanács egyik tagja az RTV kérésére megerősítette, hogy tavaly a 7 pontból álló helyi szintű akciótervük megvalósítására 14.476.000 dinárt különítettek el, aminek 1/3-át az önfoglalkoztatási projektek tették ki. Erre pontosan 5.785.000 dinárt szántak. Mint elmondta, a város idén is ugyanennyit kínál a hasonló programok megvalósítására, mely majd segítségül szolgál a helyieknek saját vállalkozásaik beindításához.

A tervek szerint ebben a hónapban újra pályázhatnak az érdekeltek.