2024. április 25., csütörtök

Hétvégére elkészül az új parkoló Topolyán

Végéhez közelítenek a munkálatok a Május 1-je utcában

Rendkívül jó ütemben halad Topolyán a Május 1-je utcában a tömbházak előtt a parkolók kiépítése, ezzel együtt a terület rendezése. Több mint száz méter hosszú parkoló készül, ahol 37 autó fog majd elférni.

Seffer Attila, a topolyai önkormányzat kommunális kérdésekkel megbízott tanácstagja, a piachoz vezető útszakaszon folyó aktuális építkezés koordinátora elmondta, hogy a parkolóhelyek elsősorban a tömbházakban élők számára vagy a közelben dolgozóknak jelenthetnek majd könnyítést. Ugyanakkor bárki számára hozzáférhetővé válnak, mivel közterületen kialakított, nyilvános parkolók lesznek. A zöldfelületet is parkosítják, őszre facsemetékkel lesz beültetve a terület. A február elején megkezdett munkálatokra 60 munkanapot irányoztak elő, a kivitelező a temerini Lukač Putevi vállalat. A munkálatok összértéke 4 millió 433 ezer dinárt tesz ki.

Az építkezés részleteiről a kivitelező képviselőjétől, Detki Dánieltől érdeklődtünk.

Folyamatosan dolgoznak a parkolók építésén, a terület rendezésén

Folyamatosan dolgoznak a parkolók építésén, a terület rendezésén

Térkövekkel raktuk ki a területet, ami alatt tampon található: egy réteg kő és egy réteg homok. Tegnap az út másik felén kitakarítottuk az árkot, mert gyakorlatilag az eső, ami leesik a parkolóra, az mind oda fog kerülni, ezért szükség volt az árokmélyítésre. Egy rövid részen a gyalogjárdát is megjavítottuk, mintegy harminc méteren szintén térkő került. A feladat egyik fő érdekessége a három nagy fa volt, ezek a fák több mint 20 méter magasak voltak, és ki kellett őket szedni. Először találnunk kellett egy megfelelő kosarat, miután megoldottuk ezt a problémát, meg kellett küzdenünk a gyökerek, a törzs megmaradt részével. Félő volt, hogy valamit elszakítunk, mert elég sok installáció fut itt a parkoló környékén, és nem lehetett pontosan tudni, hogy a gyökérzet meddig ért el, ezért nagyon óvatosan kellett itt dolgoznunk, de gond nélkül sikerült megoldanunk ezt a feladatot is. Annak ellenére, hogy február volt, nem éppen a legmegfelelőbb az építkezés szempontjából, de azért jól haladtunk, és határidő előtt sikerül befejeznünk az építkezést, a hét végéig átadjuk a parkolót használatra a topolyaiaknak – mondta Detki Dániel, a Lukač Putevi vállalat kivitelezője, munkavezetője.