2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Vinícius volt a megmentő

A 89. percben mentett pontot a Real Madrid a Sociedad ellen a spanyol bajnokság 25. fordulójának zárómérkőzésén. A királyiak hiába játszottak sokkal jobban baszk ellenfelüknél, kísérleteik pontatlanok voltak, s csak Vinícius megpattanó lövése kötött ki a vendégek kapujában. A La Ligában az Atlético 5 pont előnnyel vezeti a tabellát a Barcelona és a Real Madrid előtt. A hétvégén madridi városi derbit rendeznek.

Angliában Ancelotti Evertonja minimális arányban legyőzte a Southamptont, így a liverpooli alakulat továbbra is a nemzetközi kupaszereplést érő pozíciók közelében tartózkodik.

Angol bajnokság, a 26. fordulóban: Everton–Southampton 1:0. Az élcsoport: Manchester City 62, Manchester United 50, Leicester 49 pont stb. Spanyol bajnokság, a 25. fordulóban: Real Madrid–Sociedad 1:1. Az élcsoport: Atlético (–1) 58, Barcelona és Real Madrid 53 pont stb.

A Leipzig–Liverpool visszavágója is Budapesten?

A járvánnyal összefüggésben meghozott korlátozások miatt megtörténhet, hogy a budapesti Puskás Arénában rendezik a Leipzig és a Liverpool BL-nyolcaddöntős párharcának visszavágóját is. A március 10-ére kiírt visszavágóval kapcsolatban a pályaválasztó Liverpoolnak kevés opció áll a rendelkezésére, de állítólag a Feyenoord rotterdami, valamint az Udinese udinei stadionját már megkeresték az angolok. Az UEFA a párharc első mérkőzése előtt jelezte a Liverpoolnak, hogy az Anfield Road mellett legyen lehetőség alternatív helyszínre, a német kormány által bevezetett kötelező karanténidőszak miatt ugyanis a Leipzig játékosainak az Angliából való hazautazásukat követően két hetet elkülönítve kellene tölteniük.