2024. március 28., csütörtök

Felvették a védőoltást, majd meghaltak

A dél-koreai hatóságok két személy halálának körülményeit vizsgálják, miután kiderült, hogy néhány nappal a védőoltás felvételét követően hunytak el – írja a B92 hírportál.

Mindkét személynek krónikus betegsége volt, és az AstraZeneca védőoltást vették fel. Az egyikük egy 63 éves idősotthonban lakó beteg volt, aki agyi érbetegségben szenvedett, emellett magas testhőmérséklet jelentkezett nála, miután felvette az AstraZeneca védőoltását.

Ezt követően kedden egy nagyobb kórházba szállították át, ahol hamarosan elhunyt, mivel vérmérgezésre és tüdőgyulladásra utaló tünetek jelentkeztek.

A másik egy ötven év körüli személy volt, aki szívrendellenességben és cukorbetegségben szenvedett és aki ma hunyt el, többszöri szívinfarktust követően, valamint egy nappal a védőoltás felvétele után.

A koreai betegség megelőző és felügyelő ügynökség egyik hivatalos képviselője a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy vizsgálják a haláleseteket kiváltó okokat, de nem magyarázta meg és nem erősítette meg a Yonhap koreai hírügynökség beszámolóit.

Az AstraZeneca cég szöuli vezetője egyelőre nem kommentálta az esetet.