2024. április 20., szombat

Forgalmi dugó a belváros szívében

Újvidék központjában tegnap reggel óta óriási forgalmi dugó alakult ki, mert megkezdődtek a munkálatok a szennyvízhálózat felújításán a Mihajlo Pupin sugárút és a Zsidó utca kereszteződésének közelében.

A tartományi székváros központjában, az Arena mozitól a Zsidó utca kereszteződéséig lezárták az úttest jobb oldali sávjait, valamint a Zsidó utca és a Mihajlo Pupin sugárút kereszteződésének egy részét. A forgalmat az úttest három szabad sávjaiba terelték át, az Uspenska utcában is sávlezárás van hatályban.

Az említett forgalmi korlátozások értelmében a Mihajlo Pupin sugárúton a Bazar bevásárlóközpontnál kezdődik a sávlezárás miatt kialakult útszűkület, ezért napközben komoly forgalmi dugó alakul ki, folyamatosan, már a tartományi képviselőháznál, a kocsisor a Žarko Zrenjanin utcából is látható. A másik irányban is forgalmi dugók alakulnak ki a Zsidó, a Šafarik, és a Jovan Subotić utcákban, a sor a Miletić utcáig húzódik, a Bojović vajda és a Jovan Subotić utca kereszteződésén is csak hosszú várakozás után juthatnak túl az autósok.

Az említett utcarészeken rendőrök segítik és irányítják a forgalmat, de mivel rengeteg személygépkocsi és autóbusz halad el ezen az útszakaszon, a forgalmi dugók kialakulását lehetetlenség megakadályozni.

Fontos megemlíteni azt, hogy a felújítási munkálatok miatt lezárták a parkolókat a Bazar bevásárlóközpontnál és az Arena mozi előtt.

A városközpont leginkább túlterhelt utcáiban tegnaptól forgalomkorlátozás lépett életbe, a Mihajlo Pupin sugárúton és a Zsidó utcában felújítják a szennyvízhálózatot, ezért óriási, közlekedési dugók alakulnak ki

A városközpont leginkább túlterhelt utcáiban tegnaptól forgalomkorlátozás lépett életbe, a Mihajlo Pupin sugárúton és a Zsidó utcában felújítják a szennyvízhálózatot, ezért óriási, közlekedési dugók alakulnak ki

A 021.rs hírportál emlékeztet arra, hogy a Mihajlo Pupin sugárúton és a Zsidó utcában végzett szennyvízhálózat felújítási munkálatok a tervek szerint 15 napig tartanak, ezután a Színház tér felújítása következik, amely a projekt szerint 9 hónapot vesz majd igénybe.