2024. április 25., csütörtök

A piacok népszerűsítése a cél

Készülődés a nemzetközi nőnapra

Üzleti együttműködési megállapodási szerződést írtak alá a szabadkai Tržnica Rt., a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat, az újvidéki Tržnica Kommunális Közvállalat és a zombori Prostor Kommunális Közvállalat igazgatói annak érdekében, hogy a lehető legeredményesebben tudják végezni a vállalatok alaptevékenységét a hazai piacon. A tervek szerint elsősorban az együttműködés különböző formáinak kialakítására fektetik a hangsúlyt – tette közzé weboldalán a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat.

A közlemény szerint kezdetben tapasztalatot, információkat, szakmai tudást osztanak meg egymással a szerződő felek, a későbbiekben azonban a piaci tevékenységek népszerűsítésével, közös rendezvények szervezésével, a lakosok edukálásával, az élelmiszerbiztonsággal és ehhez hasonlókkal foglalkoznak majd. A szerződés egyik előnye az új munkafolyamatok alkalmazása, illetve egy, a szervezésre, a megfizettetésre, ellenőrzésre vonatkozó szoftver létrehozása, ami hozzájárul majd a vállalat üzleti tevékenységének optimális fejlődéséhez.

A szóban forgó vállalatok aktív tagjai a Szerbiai Piacok Egyesületének is, így tágabb értelemben véve a hazánkban működő többi piacigazgatósággal is együtt tudnak működni a piaci tevékenység fejlesztése érdekében – áll a közleményben.

VIRÁGÁRUSOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJÁK

A nemzetközi nőnap alkalmából a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat idén is megszervezi a virágárusítást, áll a közvállalat weboldalán közzétett közleményben. A virágokat a vállalat által üzemeltetett piacokon és az idényjellegű áruk értékesítésére kijelölt helyeken értékesíthetik az árusok március 6-án, 7-én és 8-án. Az eladás a Tejpiac virágpiaci részén, a Harcosok Sorakozója helyi közösségben a Zöldike Piacon, a Tesla-telepi piacon és a Nagybani Piacon a Mirko Bogović utcában történik majd.

Az árusításban érdekelt kereskedők részletes tájékoztatást kaphatnak a kijelölt árusítóhelyek bérbe adásával kapcsolatban a 065/528-82-69-es és a 065/528-80-52-es telefonszámon.