2024. március 29., péntek
VÍZILABDA

Fél lábbal már a negyeddöntőben

Szombaton lebonyolították a férfi vízilabdázók második számú európai sorozatának, az Eurokupa nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit. A magyar csapatok biztosra mentek, a Szolnok a Primorac otthonában aratott fölényes, 18:8-as győzelmet, míg az OSC Franciaországban remekelt, és nyert 22:6-ra, így borítékolható, hogy ott lesznek a negyeddöntőben. A szerb együttesek – a Crvena zvezda kivételével – valamivel gyengébben szerepeltek. A kragujevaci Radnički hazai pályán minimálisan, mindössze egy góllal verte a Strasbourgot, míg a Novi Beograd 7:7-es döntetlent játszott a Vouliagmenivel, így mind Uroš Stevanović, mind Vladimir Vujasinović együttesére nehéz meccs vár a visszavágón. A Zvezda színeiben két legújabb játékosuk, Nikola Rađen és a japán válogatott Juszuke Simicu a LEN csütörtöki döntésének értelmében (az idény kezdetén még nem volt versenyengedélyük) ugyan nem ugorhatott vízbe, a piros-fehérek ennek ellenére a vártnál magabiztosabb, 12:9-es sikert értek el a Tourcoing otthonában. A visszavágókat március 6-án rendezik.

Nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Primorac–Szolnok 8:18, Pays s’Aix Natation–OSC 6:22, Radnički–Strasbourg 11:10, Tourcoing–Crvena zvezda 9:12, Barcelona–Mladost 9:11, Szintez–Dinamo (M) 12:14, Sabadell–Mediterrani 9:9, Novi Beograd–Vouliagmeni 7:7.

Az UVSE kedvező helyzetben

A Dunaújvároshoz hasonlóan az UVSE is sikerrel vette a női Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzését. Benczur Márton csapata a spanyol Mataro otthonában vendégszerepelt, és 12:9-es sikert aratott, így rendkívül kedvező helyzetből várja a március 13-án esedékes visszavágót.

Negyeddöntő, 1. mérkőzések: Mataro–UVSE 9:12, Sabadell–Olimpiakosz 14:12, Kirisi–Uralocska 8:11.