2024. március 28., csütörtök

Újabb hazai vereség Szegeden

A Szeged házigazdaként 30:26-ra kikapott a Kielce csapatától a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtöki fordulójában. A 14:14-es eredményt hozó első félidő után eleinte a második játékrész is szorosan alakult, ám a hajrában a lengyelek Alex Dujshebaev góljaival 25:22-re elléptek, a Szeged játéka ugyanakkor szétesett, így a Tisza-partiak nem tudtak újabb pontot szerezni. A Veszprém a Zagreb otthonában vendégszerepelt, és aratott 35:28-as győzelmet. A magyar együttes Kentin Mahé vezérletével, szinte hibátlan védekezésének és támadójátékának köszönhetően már az első fél órában eldöntötte a találkozót.

A szegediek nem tudták megtörni a Kielce lendületét a második félidőben (Fotó: MTI)

A szegediek nem tudták megtörni a Kielce lendületét a második félidőben (Fotó: MTI)

A folytatásban az öt győzelemmel és hat vereséggel az A csoport 5. helyén álló Szeged vasárnap a német Flensburg csapatát fogadja, a 9 sikerrel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel rendelkező Veszprém pedig jövő szerdán a francia Nantes együttesét látja vendégül.

Eredmények, 13. forduló, A csoport: Elverum–Vardar 32:35, Szeged–Kielce 26:30, Flensburg–PSG 28:27. Az élcsoport: Kielce 19, Flensburg 17, PSG 12 pont stb. B csoport: Zagreb–Veszprém 28:35, Celje–Barcelona 29:32, Motor–Aalborg 27:29, Nantes–Kiel 24:24. Az élcsoport: Barcelona 26, Veszprém 19, Aalborg 14 pont stb.

Trondheim helyett Podgorica

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tájékoztatása szerint az egyik férfi olimpiai selejtező tornát Norvégia helyett Montenegró rendezheti. Az előzetes tervek alapján a Norvégiát, Brazíliát, Chilét és Dél-Koreát felvonultató viadalt Trondheimben bonyolították volna le, ám a norvég beutazási korlátozások miatt az illetékesek új helyszínt kerestek, és Podgorica mellett döntöttek. A másik két kvalifikációs tornát Franciaország, illetve Németország rendezi, az előbbi helyszínen a házigazdák mellett a horvátok, a tunéziaiak és a portugálok, míg utóbbin a németek, szlovénok, svédek és az algériaiak küzdenek majd az olimpiai kvótát jelentő első két-két helyért. A selejtezőt március 12. és 14. között rendezik.

A napokban kiadták a március 19. és 21. között Győrben esedékes női kvalifikáció menterendjét is, eszerint a szerb válogatott sorrendben Oroszországgal, Magyarországgal és Kazahsztánnal mérkőzik majd a továbbjutásért. A magyarok a kazahokkal kezdik és az oroszok ellen zárják a selejtezőt.