2024. április 20., szombat
KREATÍV PERCEK

Parányi garzon parányi fürdője és konyhafülkéje

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.
Egy lakótelepi garzonlakás icipici fürdőjét terveztük meg. Az észszerű helykihasználás kötelező volt, hiszen mindennek itt kellett elférnie. A tisztálkodásra alkalmas szanitereknek, tehát a tusolónak, a mosdónak és a WC-csészének, valamint a mosógépnek is itt kellett helyet találnunk. Természetesen a bojlert sem varázsolhattuk a szobába, a mosógép felett helyeztük el. Ezenkívül még egy törülközőszárító radiátor is az ajtó mögötti falra került. A kis helyiség eredetileg nagyobb volt, de a ház tulajdonosa egy parányi konyharészt is szeretett volna kialakítani az előtérben, a bejárati ajtónál, emiatt kellett az amúgy is pici fürdőszobát még kisebbre vennünk.

A konyha

A konyha


A kis konyhafülkébe is csak a legszükségesebb alapfelszereltséget illesztettük be, ám valóban minden megtalálható, ami egy kisebb mindennapi főzéshez nélkülözhetetlen: néhány tárolásra alkalmas alsó-felső szekrény, a főzőlap és egy alacsony hűtőszekrény, hogy egy apró dolgozófelület is elférjen. Ezáltal a lakás bejárati funkciója is megmaradt, ami a belépést, kabáttartót és cipőtárolót illeti.
Gyakran találkozom rosszul berendezett kis lakásokkal, de abban az esetben, ha észszerűen beosztjuk a kis helyet, akkor igenis megfontoltan kihasználhatjuk a terület berendezését.

Az előszoba

Az előszoba

***
Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.