2024. március 29., péntek

Tíz százalékkal nőtt a kórházi ápoltak száma a VKK-ban

A tartomány területén 535 új koronavírus-fertőzést jegyeztünk

A mögöttünk levő éjszakán az átlagosnál nagyobb számú azonosított koronavírus-fertőzöttet vettek fel a Vajdasági Klinikai Központba, emellett az Infektológiai Osztály rendelőjében megvizsgált páciensek száma is növekvő tendenciát mutat – írja a 021.rs honlap. A VKK mai közleménye szerint mintegy 10 százalékkal több beteget vettek fel, mint az elmúlt napokban. Jelenleg 146 beteget ápolnak a kórházban, nyolcan szorulnak mesterséges lélegeztetésre, míg egy nappal ezelőtt 131 páciensük volt, akik közül 10-en mesterséges lélegeztetésen. Ugyanakkor sok páciens szorul oxigénpótlásra.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet legfrissebb, mai adatai szerint az elmúlt 24 órában a tartomány területén 535 új koronavírus-fertőzést jegyeztünk, míg tegnap 622 esetet jelentettek. Újvidéken regisztrálták a legtöbb fertőzöttet ezúttal is, 169-et a tegnapi 188-cal szemben.

A tartományban egyébként 8423 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, tegnap 7947-et, legtöbbet közülük Újvidéken, 2614-et, tegnap pedig 2470-et, a többi községben 1000 alatt van az aktív fertőzöttek száma.

A közleményben továbbra is rendkívülinek ítélik  meg a koronavírus-helyzetet a tartomány 36 községében, kilencben pedig a helyzetet kedvezőtlen kategóriába sorolják: Apatinban, Titelen, Belcsényben, Begaszentgyörgyön, Bácson, Magyarkanizsán, Topolyán, Ürögön és Hódságon.

A szakemberek arra kérik a polgárokat, hogy szigorúan tartsák be az óvintézkedéseket és az ajánlásokat a maguk és környezetük védelme érdekében, ezenkívül felszólítanak mindenkit, hogy mielőbb jelentkezzenek a védőoltás felvételére.