2021. április 21., szerda

Kocsis Máté: A baloldal elbizonytalanítja az embereket

A baloldali pártok parlamenti magatartása és nyilatkozataik mind abba az irányba mutatnak, hogy elbizonytalanítsák az embereket a járványhelyzet kellős közepén az oltásokkal és a védelmi intézkedésekkel kapcsolatban – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Kocsis Máté arról, hogy a baloldal sérelmezi azt, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetség nem vesz részt az általuk alakított Covid 2021 vizsgálóbizottság ülésén, azt mondta: a parlamentnek nincs ilyen intézménye. Azon túl, hogy hiteltelennek és rossz szándékúnak tart egy olyan akciót, mint amibe az álbizottságosdival belekezdett a baloldal, arcátlanságnak is minősítette azt, mert azok a politikusok akarnak vizsgálatot lefolytatni, akik úton-útfélen akadályozzák a járvány elleni védekezést.
Hétfőn a veszélyhelyzet meghosszabbításáról döntött a parlament, de a baloldali politikusok nem szavazták meg a szükséges intézkedéseket. Ha a baloldalon múlt volna, akkor március elsejétől nem lenne ágazati bértámogatás, hitelmoratórium, adó- és járulékcsökkentés, valamint otthonfelújítási támogatás sem és megszűnne a védekezés valamennyi szabálya is – hangsúlyozta.
Megjegyezte: még mindig az a szocialista Korózs Lajos vezeti a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát, aki megalázta, megsértette a mentősöket tavaly a kamuvideójában, és álhíreket terjesztett. Kitért arra is: a kormánypártokban számos olyan jelölt indul a jövő évi országgyűlési választásokon, aki most is parlamenti képviselő. Azonban míg a kormánypártoknál teljesen transzparens, nyilvánvaló és követhető a jelölés, addig a baloldali pártoknál számos csalárd lépés van – mondta, utóbbiak közé sorolva az előválasztást is.
Emlékeztetett: 2014-ben a Bajnai–Gyurcsány–Mesterházy hármas játszott éppen előválasztásosdit, akik közül végül utóbbi indult közös miniszterelnök-jelöltként, 2018-ban pedig koordinált indulásnak nevezték stratégiájukat, de ugyanez volt a módszer. Most éppen előválasztásnak hívják – tette hozzá.
Kocsis Máté azonban kiemelte: az egész koncepció a baloldali választók becsapására épül, ugyanis a baloldali folyamatokat egy az egyben Gyurcsány irányítja. Ez abból is látszik, hogy ő kezdett el először beszélni a 2022-es választások a közös listájáról, és ő vetette fel az előválasztást, valamint a közös miniszterelnök-jelöltet is – magyarázta.