2024. április 19., péntek

Orbán Viktor is felvette a koronavírus elleni védőoltást

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felvette a koronavírus elleni védőoltást. A miniszterelnök a vártnál néhány nappal korábban kapta meg az első dózist − derült ki a közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből. A vasárnap délelőtt feltöltött fényképekből kiderül, hogy a Honvédkórházban oltották be kínai Sinopharm-vakcinával.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy a kormányfő jövő héten kapja meg az oltást, és ha van rá mód, a Sinopharm vakcináját szeretné. A Facebookon közzétett felvételek tanúsága szerint a Sinopharm, azaz a kínai védőoltást választotta.

Emlékeztetünk, szombaton Müller Cecília az oltást külön javasolta a miniszternek, fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek az oltóanyagok bárhonnan is. Az oltások ugyanis reményt adnak, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám, és véget érjen a pandémia.

Pénteken Áder János köztársasági elnöki is megkapta a Sinopharm-vakcinát. Az államfő az oltás után nyilatkozva arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.