2024. április 19., péntek

FRISSÍTETT – Brnabić: nagyon remélem, hogy nem kell ismét szigorítanunk

A kormányfő szerint érthetetlen, miként kívánja az EU az oltási igazolványokat bevezetni, amikor az ellentétben áll az unió alappillérét jelentő elvekkel – A válságtörzs hétfőn 15 órakor ül

A hétvégi szigorítások remélhetőleg eredményesek lesznek, és nem kényszerülünk a meghosszabbításukra – jelentette ki Ana Brnabić kormányfő Račán, ahol egy mézfeldolgozó üzembe látogatott el. Felhívta a figyelmet a felelősségteljes viselkedés fontosságára, ami talán a legfontosabb a koronavírus-járvány elleni harcban, de rámutatott arra is, hogy Szerbiában a legenyhébbek az óvintézkedések Európában, és hogy mindeddig sikerült egyensúlyban tartani a járványmutatókat, azaz radikális intézkedések nélkül visszafogni a betegség terjedését.

A kormányfő szerint

– Esélyt kell adnunk a védőoltásoknak, megfelelő ellentestekkel a szervezetünkban könnyebben vehetjük fel a harcot a betegséggel. Fegyelmezettnek kell lennünk ebben az időszakban is, amíg sok polgárnál kialakul az újraoltás után az ellenállóképesség – mondta a kormányfő.

Ugyanakkor leszögezte azt is, hogy érthetetlen számára, milyen elvek mentén kívánja az EU az oltási igazolványokat bevezetni, amikor az ellentétben áll az unió alappillérét jelentő elvekkel, vagyis akadályozza a polgárokat a szabad mozgásra és a választási lehetőségre szavatolt jogukban.

FRISS – A Blic napilapnak megerősítették, hogy a válságtörzs hétfőn 15 órakor ül össze, és megvizsgálják a hétvégére foganatosított intézkedések eredményét.