2024. április 20., szombat

Április 28-ától jelentkezhetnek a polgárok a 60 eurós segélyre

A beígért fél minimálbér kifizetésére március 1-jétől jelentkezhetnek a vállalkozók, április 28-ától pedig a szerbiai felnőtt polgárok a 60 eurós, egyszeri támogatásért – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter a gazdaságnak és a polgároknak nyújtott harmadik segélycsomag részleteit ismertetve. A Vedd el a számlát és nyerj! nyereményjáték húzásán vendégszereplő miniszter megerősítette a korábbi bejelentéseket, miszerint a felnőtt polgárok idén kétszer 30 eurót kapnak: májusban és novemberben, a nyugdíjasok pedig ezenfelül szeptemberben 50 eurót, vagyis összesen 110-et.

A Beta jelentése szerint elmondta azt is, hogy az állam minden mikro-, kis-, és közepes vállalkozásnak, valamint nagy vállalatnak három hónapban fél-fél minimálbért fog átutalni, ami mintegy 1,5 millió munkavállalót érint. Ezenfelül a leginkább sújtott ágazatokban: az idegenforgalomban, a vendéglátásban, az autókölcsönző ügynökségekben foglalkoztatottak egy teljes minimálbért kapnak.

A jelentkezés nagyon egyszerű, csak az Adóigazgatóság (poreska uprava, https://www.purs.gov.rs/) honlapján található űrlapot kell kitölteni – mondta Mali, és hozzátette, hogy a harmadik segélycsomaggal a közlekedési vállalatokat, a szállodaipart is felölelik, valamint a koszovói szerbek is részesülnek pénzügyi segélyben.