2024. április 20., szombat

Felújítják a Veselin Masleša utcát

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal versenypályázatot hirdetett meg a Veselin Masleša utca egy részének a felújítása céljából.

A versenypályázati dokumentációjából kiderül, hogy a Veselin Masleša utca egy részének a felújítását 70 millió dinárra becsülték. A rekonstrukciós munkálatokat a Kornelije Stanković utca és a vasút közötti részen (450 méter) bonyolítják majd le, a Svetozar Marković Toza Általános Iskola közvetlen közelében.

A felújítási tervdokumentáció szerint a Veselin Masleša utca infrastruktúrája nagyon rossz állapotban van, az úttest keskeny. Az utca egyik oldalán családi házak és lakóépületek állnak, a másik felén pedig egy füves terület után az Európa sugárút húzódik. A szóban forgó utcarészen gyalogosátjárók vannak, az iskola közelében pedig parkolók is találhatók.

A projekt megvalósítási tervezete szerint az utcát újraaszfaltozzák, de a mostaninál szélesebb lesz az úttest (5,5 méter). Az utcában járdákat is kialakítanak, amelyek szélessége 1,6 és 2 méter közötti lesz. Új parkolókat is terveznek építeni ebben az utcában, a régiekkel együtt a felújítás után 175 helyet alakítanak ki, és még 9 parkolót építenek a mozgássérült személyek számára. Az említett rekonstrukciós munkálatokon kívül a Veselin Masleša utcában felújítják a vízvezeték-hálózatot (190 méteren), és a szennyvízhálózatot (280 méteren). Az utómunkálatok keretében új közmegvilágítást helyeznek el, 16 lámpaoszlopot állítanak fel a utcarészben – olvasható a 021.rs hírportálon.

A versenypályázatra március 18-áig várják a jelentkezőket, majd az elbírálóbizottság döntést hoz a győztes pályázatról. Abban az esetben, ha a versenypályázatra nem érkezik megfelelő projekt, a tendert érvénytelenítik, és újat írnak ki.