2024. április 20., szombat

Márciusban a szabadkai színházakban

A szabadkai Népszínház Magyar Társulata és a Kosztolányi Dezső Színház közzétette márciusi repertoárját, amelyen többek között egy-egy bemutató és több vendégszereplés is helyet kapott.

A Népszínház közönsége március elsején hétfőn Szép Ernő Lila ákác című szerelmes históriáját tekintheti meg. Az előadást Sebestyén Aba rendezte.

Március harmadikán, szerdán és tizenhetedikén, szintén szerdán a Tesztoszteron című előadás szerepel a programban. Az Andrzej Saramonowicz szövege alapján készült produkciót Kovács Dániel Ambrus rendezte.

Március ötödikén, pénteken a Fekete Péter című zenés vígjátékot láthatja a közönség. A Somogyi Gyula, Eisemann Mihály és Zágon István szövege nyomán készült előadás rendezője Mezei Zoltán.

Március 11-én, pénteken a Pass Andrea által írt és rendezett Újvilág című előadást tekinthetik meg a Jadran színpadán.

Március 13-án, szombaton és 29-én, hétfőn a Branislav Nušić A gyászoló család című komédiájának motívumai nyomán készített azonos című előadást láthatják az érdeklődők Andrej Boka rendezésében.

Március 26-án, pénteken kerül sor a Népszínház jelenleg is zajló évadának negyedik bemutatójára. A közönség a Michel Tremblay írt, és Parti Nagy Lajos által magyarított Sógornők című előadást láthatja Hernyák György rendezésében. A bemutató reprízére egy nappal később, szombaton kerül sor.

Március 28-án, vasárnap a Zentai Kamatszínház vendégszerepel a Jadran színpadon. Az érdeklődők Carlo Goldoni A fogadósnő című darabját láthatják.

A Népszínház Magyar Társulatának előadásai 18 órakor kezdődnek.

Jegyfoglalás a nepszinhazkozonseg@gmail.com e-mail címen keresztül, vagy telefonon a 065/955-4071-es telefonszámon.

A Kosztolányi Dezső Színházban március hatodikán, szombaton a Gusztáv a hibás mindenért című előadást láthatja a közönség Kokan Mladenović rendezésében.

Március hetedikén, vasárnap a Nyári Mozi Színházi Közösség vendégszerepel a Kosztolányi Dezső Színházban. A társulat a Csodálatos hétköznapok című produkcióját mutatja be Döbrei Dénes rendezésében.

Március tizedikén, szerdán a Lars von Trier, Christian Lollike és Vedrana Božinović szövege nyomán színpadra vitt Dogville című előadást tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás rendezője Urbán András.

Március 13-án, szombaton Tasnádi István Nézőművészeti főiskola című darabját tekintheti meg a közönség Urbán András rendezésében.

Másnap, vasárnap Anton Pavlovics Csehov A három nővér című darabját láthatja a közönség Puskás Zoltán rendezésében.

Március 16-án, kedden a Vlagyimir Majakovszkij verse nyomán színpadra vitt Felhő a nadrágban című előadást játssza a Kosztolányi Dezső Színház társulata Kokan Mladenović rendezésében.

Március 27-én, szombaton bemutatóra kerül sor a színházban. A társulat A szindikátus című előadást viszi színre Urbán András rendezésében. Az előadás reprízére egy nappal később, vasárnap kerül sor.

Március 31-én, szerdán a Zentai Magyar Kamaraszínház vendégszereplését láthatja a közönség. A vendégek William Shakespeare Sok hűhó semmiért című darabját mutatják be Mezei Kinga rendezésében.

A Kosztolányi Dezső Színház előadásai 19 órakor kezdődnek.

Jegyfoglalás a 065/54-33-203-as telefonszámon vagy a jegy@kosztolanyi.org e-mail-címen keresztül.