2024. április 19., péntek
EURÓPA-LIGA

Csak egy gól hiányzott

Nem túlzás azt állítani, hogy a Dejan Stanković irányította belgrádi Crvena zvezda jobb volt az Európa-liga tizenhatoddöntőjének visszavágóján a Milannál, sőt, a szerb Szuperliga éllovasa még emberhátrányban is lejátszotta a pályáról a Rossonerit. A győzelem ennek ellenére nem jött össze: az első meccs 2:2-es döntetlennel, a csütörtöki esti csata 1:1-es remivel végződött, így a nyolcaddöntőben Ibrahimovićék lesznek ott. Az olaszok Kessie tizenegyesével vezetést szereztek, de El Fardou Ben bő tíz perccel később egyenlített. A Zvezda a továbbjutás küszöbén állt: Borjan kivédte, amit lehetett, a másik oldalon pedig Kanga, Falcinelli és a csereként beálló Katai is óriási ziccerbe került, de Donnarumma hálója másodszor már nem rezdült meg. A spanyol játékvezető, Jesús Gil Manzano a háromperces ráadást akkor fújta le, amikor a vendégek épp egy szögletet végeztek volna el, mire Stanković dührohamot kapott. A lényegen mindez nem változtatott: az El legjobb 16 csapata közé Pioliék csatlakoztak.

Cseppet sem volt unalmas a többi mérkőzés sem. Két óriási meglepetés is született, hiszen a Leverkusen másodszor is kikapott – ezzel ki is esett – a svájci Young Boystól, a prágai Slavia pedig a Leicestert múlta felül 2:0-val. Az Arsenal a végsőkig harcolt a Benficával, végül a londoniak megérdemelten nyertek 3:2-re.

El, 1/16, visszavágó, érdekesebb eredmények: Ajax–Lille 2:1 (tj. az Ajax 4:2-vel), Arsenal–Benfica 3:2 (tj. az Arsenal 4:3-mal), Napoli–Granada 2:1 (tj. a Granada 3:2-vel), Milan–C. zvezda (tj. a Milan 3:3, idegenben lőtt több góllal), Leverkusen–Young Boys 0:2 (tj. a Young Boys 6:3-mal), Dinamo (Z)–Krasznodar 1:0 (tj. a Dinamo 4:2-vel), Leicester–Slavia 0:2 (tj. a Slavi 2:0-val), Manchester United–Sociedad 0:0 (tj. a United 4:0-val), PSV–Olimpiakosz 2:1 (tj. az Olimpiakosz 5:4-gyel).