2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Szigorú volt a piros?

A Manchester City 2:0-ra nyert a Borussia (M) ellen a szerda esti BL-nyolcaddöntő első felvonásán, amelyet a budapesti Puskás Arénában rendeztek meg. Pep Guardiola együttese kiváló teljesítményt nyújtott, s ahogyan azt idén a PL-ben már megszokhattuk a manchesteri gárdától, a csapat védekezése is stabilabb volt az előző évekéhez képest. A támadásoknál így már „csak” annyira volt szükség, hogy jókor jó helyen legyen egy fej vagy láb: Bernardo Silva révén a City a 29. percben szerzett vezetést, a második félidőben pedig Gabriel Jesus duplázta meg az előnyt. A németek előtt egy-két lehetőség volt, de Ederson könnyedén hárította ezeket.

Az Atalanta–Real Madrid párharcot alapjaiban meghatározta Freuler korai kiállítása, amely megosztotta a közvéleményt: egyesek szerint jogos ítélet született, mások szerint a játékvezető túl szigorú volt, mert a szabálytalanság csak sárgát érdemelt. A királyi madridiak óriási mezőnyfölényt alakítottak ki. A meccs egyetlen találatát Mendy lőtte, bő húsz méterről. Az El tizenhatoddöntőjében egy visszavágót tartottak, ezen a Tottenham diadalmaskodott, így kettős sikerrel jutott a nyolcaddöntőbe.

Az Atalanta–Real Madrid meccset eldöntő pillanat (Fotó: Beta/AP)

Az Atalanta–Real Madrid meccset eldöntő pillanat (Fotó: Beta/AP)

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: Atalanta–Real Madrid 0:1, Borussia (M)–Mancester City 0:2. El, 1/16, visszavágó: Tottenham–Wolfsberger 4:0 (tj. a Tottenham 8:1-gyel). Francia bajnokság, a 21. fordulóban: Nimes–Lorient 1:0. Az élcsoport: Lille 58, Lyon 56, PSG 54 pont stb. Magyar kupa, nyolcaddöntő: Paks–Budafok 2:4, Debrecen–Siófok 1:1 (h. u. 2:1), Puskás Akadémia–Újpest 1:2, Haladás–Kisvárda 0:1, Ferencváros–Fehérvár 1:2. Spanyol bajnokság, az 1. fordulóban: Barcelona–Elche 3:0. Az élcsoport: Atlético (–1) 55, Real Madrid 52, Barcelona 50 pont stb.

Vízbe fulladt Alisson édesapja

Vízbe fulladt édesapját gyászolja Alisson Becker, az angol bajnok Liverpool brazil kapusa. Az 57 éves Jose Agostinho Becker szerdán úszni ment egy tóhoz dél-brazíliai nyaralója közelében, és egyelőre tisztázatlan körülmények között megfulladt. A rendőrség nem talált idegenkezűségre utaló nyomot. A 44-szeres válogatott Alisson 2018-ban a Romától szerződött Liverpoolba, és a következő évben a nemzetközi szövetség az év kapusává választotta.