2024. április 25., csütörtök

Válaszd az örömöt!

A lélek gyógyítja meg a testet

Bár porszemecskék vagyunk a világon, ha bennünk valami nincs rendben, az kivetül a környezetünkre, és számtalan módon visszaköszön, megmutatkozik. Nemcsak az emberi viszonyainkban, hanem a testi tüneteinkben is. Megannyi spirituális vezető, lelki tanácsadó létezik napjainkban, sőt a coach egy új, divatos megnevezése az életvezető tanácsadónak, akihez fordulni lehet egy-egy elakadás miatt. Hogy kinek mennyit segít, azt mindenki maga érzi, de tény, hogy sokat könnyíthet a lelken a problémákról való beszélgetés a megfelelő személlyel. „Amíg bírom lélekkel” – nemrég olvastam ezt a mondatot, és el is gondolkodtatott, hogy vajon mit és meddig, mennyit bír el a lélek, az a lélek, ami a tudósok szerint utoljára távozik a testből – tehát ez szinte azt is jelentheti, hogy ameddig csak élek, cipelem magammal a gondjaimat. Magyarkanizsán Dukay Zsuzsanna különleges technikákat alkalmaz, melyekbe szívesen beavat bárkit.

„Meg lehet érezni, hogy ez az energia elindul, és kitisztítja az összes elakadást. Testi-lelki gyógyulások történhetnek. Az életünk csodálatos módon kimozdul a holtpontról. Ezek a változások akkor jönnek létre, amikor nagyobb erő, magasabb energia, intelligencia kezd el működni bennünk. Ez csak a felszín, mellékhatás. Ami történik, az az, hogy amikor meggyógyulunk, megoldódik az életünk, akkor nagyon nagy terhek kerülnek le a vállunkról, és tudjátok, mi történik valójában ekkor? Erőnk teljében leszünk, megérezzük, hogy tulajdonképpen most kezdődik a nagybetűs élet. Amikor már nem a nehézségekben állunk, hanem elindulunk előre. Meg lehet érezni, hogy már nemcsak magunkért tudunk tenni, hanem másokért is.” B. V. Anamé gondalatait követve ezek a fő motivációim a hivatásomban – mesélte Zsuzsi.

– Volt egy korszaka az életemnek, amikor azt éreztem, hogy mindenem megvan ahhoz, hogy boldog legyek, mégsem izgat, amit csinálok. Éreztem, hogy van ennél több is, mint a külső feltételekhez kötött boldogság. Elindult egy út befelé és felfelé bennem. A keresése annak, ami túlrepít a korlátokon. Ekkor lépett be az életembe a Huna filozófia és a mauri masszázs. Budapesten, Dániában, majd Új-Zélandon végeztem a tanulmányaimat. Óriási kaland volt számomra, és út az önmegismeréshez. Elkezdtem masszázsterapeutaként tevékenykedni, és megtapasztaltam, hogy vannak esetek, helyzetek, amikor nem lehet érinteni a testet a masszázzsal, illetve ennek térbeli korlátai is vannak – avatott be az élete rejtelmeibe a csillogó tekintetű, nyugalmat és szeretetet sugárzó nő.

– Ekkor mutatkozott meg egy másik út, az energia világa. Az amerikai Eric Pearltől tanultam személyesen Budapesten, akinek a nevéhez a kapcsolatteremtő gyógyítás (rekkonnekció) fűződik, majd Bartha Erikától Szegeden a szivárványfény technikát. Erika tanítványaként oktatójává is váltam. Kvantum DNS tanfolyamot, szivárványfény I-II.-t tartok azok számára, akik szeretnének elmélyülni a témában. Mabel Katztól szintén személyesen sajátítottam el a Hooponopono Hawai technikát. hawaii masszászt és hawaii táncokat is tanultam. Folyamatosan képzem magam, a jövőben is bővítem tudásom – a sok tanulás után most azonban éppen Magyarkanizsán vagyok elérhető.

– Terapeutaként dolgozom, tanácsadással, képzésekkel is foglalkozom, kezelésekkel, illetve csoportos energetizáló testmozgással, most tervezem bevezetni a Shan-gong keleti technikát, ami szintén az energiaszint növeléséről szól, hogy könnyedébben, örömtelibben és kreatívabban éljük az életünket. Amikor a testben az energiaáramlás leblokkolódik, illetve hosszabb időre korlátozva van, egyensúlytalanság lép fel testi-érzelmi-mentális szinten. A kezelés megtisztít az alacsony energiáktól, levezeti a stresszt, kioldja az izmokból a feszültséget, és ezáltal életerővel tölt fel. Ez lehetővé teszi, hogy harmóniába kerüljünk magunkkal és a környezetünkkel – mesélte, és arra is kitért, mi mindenben lehetnek hatásosak ezek a kezelések. Így például:

* Amikor kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyunk.
* Amikor testi tüneteink vannak.
* Amikor megszületik bennünk a felismerés, hogy ideje továbblépni.
* Ha szeretnénk változtatni az életünkön.
* Ha harmóniát és egyensúlyt szeretnénk az életünkben.
* Ha válaszúthoz vagy nehéz élethelyzethez érkezünk és nem tudjuk, hogyan lépjünk tovább.
* Ha nem érezzük magunkat jól a bőrünkben.
* Ha stresszesek vagyunk és azonnali stresszoldást szeretnénk.
* Ha kimerültek vagyunk, nem jól alszunk.
* Ha problémák vannak a kapcsolatainkban és az önértékelésünkben.

A testi, érzelmi, lelki gátak áttörésének lehetőségét adja, hogy elérhessük általa erőforrásaink gazdag tárházát a sorsunk beteljesedéséhez és álmaink valóra váltásához.
Relaxációra, töltődésre, akkor is, ha csak pihenésre vágyik valaki, Zsuzsiról többet megtudhat a Facebookon a Choose Joy Válaszd az Örömöt Odaberi Radost oldal felkeresésével.