2024. április 23., kedd

A tevékeny polgármester és a mentősök sikere

A zentai Réel Chocolate elismerésben részesült a magyarországi kiválósági versenyen

A nagyköveti díjat Gulácsi Erika, a magyarországi Szalatnak polgármestere, a közönségdíjat pedig a magyar Országos Mentőszolgálat nyerte el a Highlights of Hungary idei versenyén, melyen kategóriák nélkül lehetett jelölni mindenféle kiváló magyar eredményt, s az idén már vajdaságiak, más határon túli régiók jelöltjei is részt vehettek a versenyen.
Gulácsi a helyi gazdaság fellendítése, a meglévő erőforrások és helyi lehetőségek kihasználása, értékteremtő tevékenysége, a közfoglalkoztatás rendszerén belül elért eredményei miatt részesült a nagykövetek díjában. Az Országos Mentőszolgálat a pandémia idején bemutatott áldozatos munkájáért vehette át a díjat. A fődíjak nyertesei kétmillió forintban részesültek. Az egyik vajdasági jelölt, a zentai Réel Chocolate csokoládégyár elismerésben részesült a nagykövetek által összeállított 55-ös listáról.
A nagykövetek szabadon válogathatták ki a számukra kiemelkedőnek értékelt történeteket 2020-ból. Az összesen 55 jelölt listája a kultúra, sport, tudomány, civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állt össze, a közönség pedig eldönthette, hogy ki nyerje meg a fődíjat. Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a nagykövetek között volt például Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere, többszörös Fonogram- és Petőfi zenei díjas előadóművész, Mádai Vivien televíziós műsorkészítő, szerkesztő, a La Mome közösség alapítója és a Poetré irodalmi sorozat ötletgazdája, Háfra Noémi junior világbajnok kézilabdázó, Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje, a 2019-es Miele Év Ifjú Séftehetsége díjának birtokosa, Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere, a Red Bull Pilvaker popkulturális rendezvény ötletgazdája is. Bővebben a Highlights of Hungary Facebook- (https://www.facebook.com/highlightsofhungary) és Instagram-oldalán (https://www.instagram.com/highlights_of_hungary) közölt tartalmakban is lehet olvasni a megmérettetésről.