2021. április 22., csütörtök

Brnabić szerint a fizetések az év végéig 600 euróra is emelkedhetnek

Ana Brnabić miniszterelnök szerint az év végéig 600 euróra is növekedhetnek majd a fizetések hazánkban, s ezt alátámasztja az is, hogy már az év elején is emeltek rajta.

A miniszterelnök hozzátette, hogy Aleksandar Vučić államfő családja ellen továbbra is folytatódnak a támadások, s ezért fontos, hogy a biztonsági szolgálatok komolyan odafigyeljenek a családtagok biztonságára.

Brnabić a Pink televíziónak adott interjújában fogalmazta meg a fentieket. Kitért arra is, hogy 2025-re akár 900 eurós is lehet majd az átlagfizetés.

Elárulta, hogy tavaly az ipari termelés jobb számadatokat produkált, mint 2019-ben.

A vírus témáját illetően azt is elmondta, hogy 8 milliárd eurót fordítottak a polgárok és a gazdaság megsegítésére.

A járvány elleni harc rendkívül költséges, s a kormányfő szerint nem szabad azt sem elfeledni, hogy az egészségügyi dolgozók bérezését 15 százalékkal megemelték.

A miniszterelnök szerint Koszovó nagyon fontos az államnak, s továbbra is szeretné segíteni az ottaniakat, ahogyan csak módjában áll.

Végül az államfő családjának témájáról szólva úgy vélekedett, hogy a kevesebb népszerűséget élvező, és a leváltott rezsimet képviselő személyeknek abba kell hagyniuk a felbujtást.

Mint elmondta, a csalódottságuk miatt nem állhatják útját Szerbia továbbhaladásának és fejlődésének. Úgy fogalmazott, katasztrófa azt látni, hogy Aleksandar Vučić családja, és különösen az idősebb fia folyamatos támadásnak van kitéve.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy szükség mutatkozik a biztonsági szolgálatok nagyobb mértékű mozgósítására a család védelmének érdekében.