2024. április 19., péntek

FRISSÍTETT – A szigorítás mellett döntött a válságstáb

Szombaton és vasárnap 14 óráig tarthatnak nyitva a kávéházak, vendéglők

Beigazolódtak a korábban hangoztatott vélemények, miszerint a növekvő fertőzésszám miatt elengedhetetlen az óvintézkedések szigorítása Szerbiában. A köztársasági válságtörzs ma reggel 9 órakor kezdődött összejövetele után ugyan nem adtak ki közleményt, de nem hivatalosan a kormány részéről a fővárosi sajtó úgy értesült, hogy a hétvégén: szombaton és vasárnap 14 óráig tarthatnak nyitva a kávéházak, a vendéglők, a bevásárlóközpontok, hétfőtől azonban az eddigi nyitvatartás szerint dolgozhatnak. A szolgáltatóipar, a gyógyszertárak, a benzinkutak, az élelmiszeripari létesítmények esetében azonban nincs változtatás. A válságtörzs várhatólag ma 15 órakor fordul a nyilvánossághoz, hétfőn pedig ismét összeül.

Szerdán Predrag Kon járványügyi szakember, a köztársasági válságstáb egy másik orvosa azt mondta, hogy a hétvégén a mindenképpen szigorítják majd a járványügyi rendelkezéseket.

Srđa Janković epidemiológus, a köztársasági válságstáb tagja csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a stáb orvos tagjai azt javasolják majd a péntek reggeli ülésen, hogy a hétvégén a Szerbiában csak az élelmiszerboltok, benzinkutak és gyógyszertárak tarthassanak nyitva.

A köztársasági válságstáb 15 órai sajtótájékoztatója után kiderült, hogy az edzőtermek, a fogadóirodák, illetve minden egyéb üzlet, amely nem élelmiszerek eladásával foglalkozik, szintén be kell, hogy zárjon 14 órakor a hétvégén.