2024. április 25., csütörtök

Hogyan legyünk sikeres vállalkozók?

A Pannonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség kétnapos képzése Szabadkán kezdő vállalkozók számára

A szabadkai székhelyű Pannonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezésében tegnap a Szabadegyetemen kétnapos ingyenes képzés kezdődött kezdő vállalkozók számára. Az eseményen a vállalkozók megtudhatták, hogy hogyan tehetik sikeresebbé vállalkozásukat. A képzés részleteit az esemény kezdete előtt Ljubica Mesaroš, a Pannonreg ügynökség igazgatóhelyettese ismertette lapunk számára.

– A képzésen munkanélküli személyek és kezdő vállalkozók vannak jelen. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a munkaterv megismertetésén keresztül bemutassuk mindazokat az elemeket, amelyek elengedhetetlenek a vállalati modelljük számára. A kezdő vállalkozók megtudhatják, hogy mi minden vár rájuk, amikor elkezdik tevékenységüket. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy a vállalkozók számára elengedhetetlen alapkészségek mellett, szükséges további készségekkel is rendelkezniük, tehát legalább alapszintű ismeretekkel kell rendelkezniük a számítástechnika, a munkajog vagy éppen az eladás területén. A képzés végeztével minden jelenlévő elismervényt kap a részvételről. Ez az elismervény az önelhelyezési programban való jelentkezés egyik elengedhetetlen dokumentuma. Emellett, ha a vállalkozók a kormány Fejlesztési Alapjánál szeretnének pályázni a kezdő vállalkozók számár nyújtandó támogatásokért, szintén mellékelhetik ezt a dokumentumot. Hozzátenném, hogy a képzés részeként tanácsadást is tartunk, aminek során segítünk az önelhelyezési program jelentkezéséhez szükséges munkaterv kitöltésében, de minden más kérdésben is rendelkezésre állunk, például, hogy hogyan kell egy vállalkozást megnyitni – mondta Ljubica Mesaroš.

Az igazgatóhelyettes a fentieket azzal egészítette ki, hogy a képzést többször is megtartják, nem csak Szabadkán.

– Egy évben legalább négyszer tartjuk meg ezt a képzést. Szabadka mellett minden olyan községben megszervezzük, amelyek a Pannonreg alapítói közé tartoznak, így Topolyán, Kishegyesen, Zentán, Törökkanizsán, Csókán és Magyarkanizsán. Kiemelném, hogy ezeket a képzéseket magyar nyelven is megtartjuk. Idén márciusban Zentán vagy Topolyán kerül rá sor. Ezzel lefedjük a hatáskörünk alá tartozó területeket. A képzés iránt van érdeklődés, de sokan utólag szereznek tudomást róla, ezért is szervezzük meg egy évben többször – nyilatkozta Ljubica Mesaroš.

A képzés egyik résztvevője, Igor Gregorčić fiatal vállalkozását szeretné sikeresebbé tenni.

– A mi cégünk könyveléssel foglalkozik, emellett nemrégiben egy hírportált kezdtünk el működtetni. Ez utóbbival kapcsolatban elmondhatjuk, hogy még kezdők vagyunk. Azért vagyok itt, hogy a képzés folyamán elhangzottak segítségével fel tudjuk emelni a honlapunk színvonalát. Egy sajtótájékoztatón értesültünk erről a képzésről, és akkor döntöttük el, hogy eljövünk – magyarázta a vállalkozó.

A képzést egy évben több alkalommal is megszervezik

A képzést egy évben több alkalommal is megszervezik

A képzést Ljubica Mesaroš tartotta. Az esemény egy előadással vette kezdetét, amelyből a résztvevők megtudhatták, hogy melyek azok a készségek, képességek, amelyekkel egy kezdő vállalkozónak rendelkeznie kell. A képzés a mai nap folyamán zárul.