2021. április 19., hétfő

Kerekesszékek a rászorulóknak

A bácsfeketehegyi Izida a Nők Kishegyesi Fórumának segítségére sietett – További kerekesszékekre és járókeretekre van szüksége a női fórumnak

A bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület tegnap három kerekesszéket ajándékozott a Nők Kishegyesi Fórumának. Papp Julianna, az Izida elnöke elmondta lapunknak, hogy egyesületük sérült gyerekekkel, fiatalokkal dolgozik, akik nagyon sok segítséget igényelnek. Épp ezért tudják, milyen jól jön a támogatás, és ha tehetik, akkor ők is segítenek másokon. Jelen esetben három olyan kerekesszékkel tudták támogatni a női fórumot, amire nekik már nincs szükségük. Az ajándékot az egyesület munkatársa és két felhasználójuk adta női fórumnak. Az átadáson jelen volt Lukács Klára, az önkormányzat szociális ügyekkel megbízott tanácstagja is.

Az Izida által ajándékozott kerekesszékek jó helyre kerültek, hiszen a Nők Kishegyesi Fóruma már évek óta foglalkozik kerekesszékek és járókeretek kölcsönzésével. Zsidai Erzsébet, az egyesület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy most szorult helyzetbe kerültek, és várják a segítséget minden olyan személytől, aki segíteni tud.

Jó helyre került az adomány
Jó helyre került az adomány

– A női fórum már évek óta kiadja használatra a rendelkezésére álló kerekesszékeket és járókereteket azoknak a személyeknek, akiknek szükségük van rá. Ezek kölcsönzése teljesen ingyenes a rászorulók számára, mindössze egy elismervényt kell aláírniuk, hogy náluk van az eszköz, és amikor már nem lesz rá szükségük, akkor visszaadják a női fórumnak. Most olyan helyzetbe kerültünk, hogy elfogytak a raktáron lévő eszközeink, így nincs olyan, amit ki tudnánk adni a rászorulóknak. Viszont igény lenne rá, ezért meghirdettük a Facebookon és a kishegyesi kábeltévén, hogy szívesen vesszük az ilyen jellegű adományokat. Ez azt jelenti, hogy különféle járókereteket és kerekesszékeket várunk mindazoktól, akiknek már nincs rá szükségük. Ezúton is felhívnám mindenki figyelmét, hogy ezekre az eszközökre szükségünk van, és nagyon hálásak vagyunk minden adományért. Külön kiemelném, hogy azok jelentkezését is várjuk, akiknek van ilyesmijük, de nem adnák ide, csak szorultság esetén kölcsönöznék egy időre – mondta el Zsidai, majd hozzáfűzte, hogy nagyon hálásak az Izidának az adományáért.