2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Spanyol mélyrepülés

Kedden este folytatódott a spanyol csapatok európai küszködése: a madridi Atlético Bukarestben, a kiírás szerint hazai pályán 1:0-s vereséget szenvedett a Chelsea-től. Diego Simeone együttese a bajnoki megtorpanás után a BL nyolcaddöntőjében is botlott. A Matracosok érthetetlen módon feladták az eddigi gyors labdajáratásra épülő támadójátékukat, s volt olyan időszak, amikor 6–3–1-es felállással védekeztek a Chelsea ellen. A spanyol fővárosiak egyetlen kapura lövést sem produkáltak. A londoni kékek sokáig nem tudtak mit kezdeni a betömörülő ellenféllel, de a 68. percben Giroud káprázatos ollója gólt ért – a labda az ellenfél játékosától érkezett a francia csatárhoz, így lesről nem lehetett szó. Simeone a hajrában négy cserével próbált változtatni a játék képén, de ekkor már késő volt.

A római Olimpiai Stadionban a Bayern feltörölte a padlót a Lazióval. A bajorok kíméletlenül kihasználták helyzeteiket: a félidei sípszóig Lewandowski, Musiala és Sané is betalált az olaszok kapujába. A fordulás után még egy Acerbi-öngól is könnyítette a müncheniek dolgát. A római csapatnak annyira futotta, hogy Correa révén megszerezte a becsületgólt, de a párharc első összecsapása 4:1-es német sikerrel zárult, így minden valószínűség szerint már el is dőlt. A Bayern a második mérkőzésen akár tartalékolhat is, Hansi Flick vezetőedző azon viszont elgondolkodhat, hogy ami az európai kupaporondon félgőzzel is megy, az a Bundesligában miért akadozik.

A Chelsea–Atlético és a Bayern–Lazio visszavágót március 17-én játsszák, a jelenlegi állás szerint eredeti helyszínükön, azaz Londonban és Münchenben.

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: Atlético–Chelsea 0:1, Lazio–Bayern 1:4. Angol bajnokság, a 18. fordulóban: Leeds–Southampton 3:0. Az élcsoport: Manchester City 59, Manchester United és Leicester 49 pont stb. Magyar kupa, nyolcaddöntő: Mezőkövesd–Diósgyőr 2:0.