2024. március 28., csütörtök

Borzas a szerb keretben

Toni Gerona, a szerb férfiválogatott szövetségi kapitánya kijelölte a nemzeti együttes soron következő, március 7. és 14. között esedékes edzőtáborának játékoskeretét, a listán először szerepel az 1999-es születésű Borzas Uroš. Az adai kézilabdázó 13 évesen került Magyarországra, ahol előbb Alsóörsön, majd a Nemzeti Kézilabda Akadémián pallérozódott. Profi játékosként megfordult a Tatabányában és a Veszprémben, a 2020/2021-es idényben pedig a francia Toulouse-t erősíti. A balátlövő rendre szerepelt a magyarországi korosztályos válogatottakban, legutóbb 2019-ben, a spanyolországi junior-vb alkalmával öltötte magára a magyar címeres mezt.

„Kiváló szakemberekkel dolgoztam Magyarországon, akik nemcsak a kézilabdás pályafutásom egyengették, de felnőni is segítettek, a Gyurkó János vezette Akadémia csapatának különösen hálás vagyok az elmúlt évekért. Veszprémben megismerkedhettem és edzhettem a világ legjobbjaival, Tatabányán Vladan Matićtól is lehetőséget kaptam, hitt bennem, ami nagyon sokat segített az eddigi karrierem során. Igaz, hogy Magyarországon végigjártam a ranglétrát, az összes korosztályos válogatottban helyet kaptam, ennek ellenére a felnőttek között szeretném a hazámat, Szerbiát képviselni” – nyilatkozta az országváltás kapcsán Borzas. A 21 éves átlövő legkorábban 2022 júliusában léphet pályára szerb színekben.

Első torna Magyarkanizsán

Az I. ligás vajdasági utánpótlás-bajnokságot dupla fordulós tornarendszerben, több helyszínen rendezik meg. Az U14-es korosztályban a fiúknál 12 csapat nevezett be a bajnokságba, amelyeket két csoportba sorsoltak. A Kanizsa az A csoportban kapott helyet, ahol még a Sivac, BSK (Szilberek), Spartacus (Szabadka), Grafičar (Bezdán) és a Jedinstvo (Törökbecse) játszik. Az első tornára a hétvégén Magyarkanizsán került sor.

Eredmények: Kanizsa–BSK 29:14, Jedinstvo–Sivac 0:10 (k. n.), Grafičar–Spartacus 21:20, BSK–Sivac 17:30, Jedinstvo–Grafičar 0:10 (k. n.), Kanizsa–Spartacus 19:29. A sorrend: Sivac és Grafičar 4, Spartacus és Kanizsa 2, Jedinstvo és BSK 0 pont stb.