2024. március 28., csütörtök

Vulin: az újvidéki rendőrség kiváló munkát végez

Aleksandar Vulin belügyminiszter szerint az újvidéki rendőrség kiváló munkát végez, és az elmúlt pár hónapban néhány esetet rendkívül gyorsan megoldott.

A miniszter a Laze Telečki utcai verekedést illetően úgy nyilatkozott, hogy példaértékűen oldották meg az ügyet, és elfogták mind a 8 gyanúsítottat.

Vulin rámutatott: még az este folyamán megtudták a šidi fiatalok kilétét, és már másnap reggel el is kapták őket.

A miniszter a rendőrség elmúlt hónapokban elért sikereire is emlékeztetett:

„Három hónappal ezelőtt Palánkán lövöldöztek a focidrukkerek, a rend őrei ott is időben tették a dolgukat, illetve két hónappal ezelőtt megakadályoztak egy gyilkossági kísérletet, valamint pár héttel korábban a Vojvodina játékosának zsarolására is fényt derítettek. Továbbá megakadályoztak néhány előre bejelentett focidrukker-összecsapást, mielőtt még azok bekövetkezhettek volna" – mondta a miniszter, megköszönve Miloš Vučević polgármesternek a rendőrséggel folytatott kiváló együttműködést. – A jó kommunikáció eredményeket szül, és szemmel látható, hogy a városban jobb a közhangulat és nagyobb a biztonságérzet is – tette hozzá.

Aleksandar Vulin belügyminiszter szerint, mivel Újvidék egy nagyváros, sokan követnek el szabályszegést, azonban ezeknek a személyeknek meg kell tanulniuk, hogy a bűnözés ebben az országban nem kifizetődő.