2024. április 20., szombat

Stojković: Az 5G hálózat megkönnyíti mindennapjainkat

Ez a rendszer lehetővé teszi a teljes gazdaság és az új beruházások átalakítását is, valamint nagyon fontos e téren is lépést tartani Európával. Az országokat a közeljövőben a jobb 5G hálózat alapján fogják értékelni – fejezte ki véleményét Miloš Stojković az 5G hálózattal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó szakember.

Elmagyarázta, hogy ez egy forradalmian új technológia, amely teljesen megváltoztatja a világ működését.

Felgyorsítja az internetet és különféle felhasználási lehetőségeket nyújt, amelyek megkönnyítik a mindennapi életünket. Példának okáért a telemedicina terén, amelynek során a mesterséges intelligencia és egy robotsebész segítségével lehetséges lesz a világ egyik végéből a másikba elvégezni egy műtétet. Emellett nagy sebességeket nyújt, kisebb késést a térerőben és eddig nem tapasztalt felhasználási módokat az iparban – mondta Stojković.

Hozzátette, hogy jelenleg Európában is bizonyos fennakadás tapasztalható az 5G hálózat felhasználásával kapcsolatban, de nagy gyorsasággal folynak a bevezetésének előkészületei.

Az Unió 24 tagállamában már léteznek reklámszolgáltatások, amelyek az 5G hálózatot használják fel, az országok többsége pedig az előkészületek befejezési szakaszában vannak, ami az árverések széles skálájának megtartását illeti. A többi államban pedig előkészítik ezeket az árveréseket – jelentette ki Stojković.

Arra a kérdésre, hogy az 5G hálózattal kevesebb számlánk is lesz, azt felelte, hogy magától nem, viszont fontos, hogy a versenyfutásba többen bekapcsolódjanak.