2024. április 19., péntek

Újabb adorjáni győzelem

Tótfalu: Tisza–Bácska 1901 2:1 (0:0)

Nyers István Akadémia, vezette: Trbović (Törökkanizsa). Góllövők: Fejős az 53. és Zolnajić a 75., ill. Kežman a 66. percben.
Tisza: Tasić, Tomišić, Damjanović, Jovetić, Zolnajić, Božić, Ćovin, Ivanov, Orčić, Pilipović, Fejős. Játszottak még: A. Ivanović, N. Ivanović, Lukić, Crkvenjakov, Matijević és Rényi.

Fejős Áron tíz év után tért haza Magyarországról, szerződtetése mindenképp erősítést jelent a Tisza számára (a szerző felvétele)

Fejős Áron tíz év után tért haza Magyarországról, szerződtetése mindenképp erősítést jelent a Tisza számára (a szerző felvétele)

Bácska 1901: Stajković, Žiža, Mezei, Dunjić, Lončar, Kostić, Anđić, Prolči, Glišović, Krmar, Vukas. Játszottak még: Kežman, Ćulafić, Šljivančanin, Bedov, Đurović, Simić és Malenčić.

A vendéglátó már az első félidőben szép akciókat dolgozott ki, gól viszont nem született: Orčić révén akár már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést a Tisza, Stajković azonban hárított, majd a 25. percben Pilipović lövése csattant a kapufán. A szünetet követően tovább fokozta a nyomást a hazai együttes, s az 53. percben Tomišić átadását Fejős már gólra váltotta. Egy perccel később a vendégek büntetőt lőhettek, de Krmara tizenegyesét Tasić védte. A Bácska a 66. percben mégis egyenlített, Kežman a tizenhatos bal sarkáról lőtte ki a hosszú alsót. A folytatás ismét a hazaiaknak kedvezett, Zolnaić a 75. percben állította be a 2:1-es végeredményt. A látottak alapján a felkészülés ezen szakaszában mindkét edző elégedett lehet csapata teljesítményével. @sz = n M. M.

Tornyosi győzelem

A hétvégén a Szabadkai Városi Ligában szereplő Csantavér gárdája is lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A piros-feketék ellenfele szombat délután a szomszédos Tornyos csapata volt, amely Nagy és Đorđević góljaival 2:0-s győzelmet aratott. A tornyosiaknak ez volt a második edzőmeccsük, korábban ugyanis 2:2-es döntetlent értek el a törökkanizsai Obilić ellen.

A tornyosi klubnál nagy volt a jövés-menés a téli szünetben, a csapatot Csehák Martin (Obilić), Csernák Róbert (Zenta), Mezei Tamás (Jadran) és Dér Lóránt (abbahagyta) hagyta el, a távozók pótlására pedig három tapasztalt játékos érkezett: Perković Perko a Pannónia, Čagalj Nenad a Tomislavci, míg Nyúl Tamás a pacséri Bácska csapatát hagyta el a piros-fehérek kedvéért. A körzeti ligában március 6-án kezdődik a tavaszi idény, a Tornyos együttese a hétvégén a bajnoki rajt előtti főpróbát Pacséron játssza majd. A csantavérieknél nem volt ekkora játékosmozgás, a piros-feketéket egyedül az ördöngösen cselező Petrity Norbert hagyta el, aki a szomszédos zentaörsi Hajdukban folytatja pályafutását. A csapathoz két olyan labdarúgó érkezett, akik korábban már viselték a klub mezét: Jurcsek Viktor a szegedi SZVSE-től tért vissza, Udvardi Ákos pedig kétéves kihagyás után csatlakozott ismét a csapathoz.