2024. április 19., péntek

Kiöntik a sört a németek

Annyira nem tudják értékesíteni a sört a német sörgyárak, hogy eddig több millió euró értékű szeszes italt voltak kénytelenek kiönteni – írja a Reuters. Egyre több sörfőzde kerül a csőd szélére, ezért pénzügyi segítséget kértek az államtól – közölték a Német Sörszövetség illetékesei. November óta zárva a sörözők, a szállodák és az éttermek Németországban. Állami támogatás nélkül képtelenség a koronavírus-járvány sújtotta ágazatokat talpra állítani. A kormány már támogatta a sörözőket, most azonban a sörgyárak kérnek segítséget.

– Hétről hétre egyre több sörgyár megmaradását fenyegeti a pandémia okozta válság, de ők nem tehetnek erről – áll abban a levélben, melyet 300 sörgyár írt alá. Az aláírók között olyan híres sörgyárak is szerepelnek, mint a Carlsberg Group, a Bitburger Brewery, a Krombacher és a Paulaner.

A sörpiac összeomlása miatt a sörgyárak rengeteg pénzt veszítettek el, ugyanis több millió euró értékű szeszes italt voltak kénytelenek kiönteni, mivel lejárt a szavatossági idejük – áll a levélben.