2024. április 24., szerda

Lesz kit kérdezni!

A tartományi kormány elsejétől telefonos ügyfélszolgálatot indít a gazdasági kérdések megválaszolására

Jelena Petrović, a Szerbiai Telekom államigazgatási értékesítési szektorának igazgatója kedden a tartományi kormány épületében ünnepélyesen átadott egy telefonszámot dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárnak.

A telefonszám egy új együttműködés kezdetét jelenti a Szerbiai Telekom és a tartományi kormány között. Petrović a sajtókonferencián elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy a Szerbiai Telekom ismét részt vállal a tartományi kormány egyik újabb projektjének megvalósításában. A közös erővel létrehozott szolgáltatás neve Ingyenes hívás.

– Az ügyfélszolgálat létrejöttének célja a tartományi kormány és a lokális gazdasági szereplők közötti kommunikáció feljavítása. Ez leginkább akkor válik mindenkinek előnyére, amikor meghirdetésre kerülnek a pályázati felhívások. A pályázókban ilyenkor általában rengeteg kérdés vetődik fel, amelyek gyors válaszokat igényelnek – mondta Jelena Petrović.

Nenad Ivanišević elégedettségét fejezte ki, hogy az érintettek a közeljövőben végre akár 30 másodperc alatt is megkaphatják a szükséges információkat.

– A gazdasági szereplőknek, az idegenforgalom, mezőgazdaság, női vállalkozás, a régi, vagy akár a modern mesterség területéről, március 1-jétől a rendelkezésére áll egy telefonszám, amelyet bérmentve felhívhatnak. A vonal túlsó végén lévő ügyfélszolgálati munkatársak a rendelkezésükre állnak, de valószínűleg a legnagyobb érdeklődés az aktuális pályázatok iránt lesz. Az ügyfélszolgálat hatóköre nemcsak erre korlátozódik, hanem minden egyéb, gazdasággal és iparral kapcsolatos kérdésre is – magyarázta Ivanišević.

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, hogy minden kérdésre választ kaphatunk, amivel a titkárság is foglalkozik. Az érdeklődők nyugodtan fordulhatnak az ügyfélszolgálathoz olyan kérdésekkel is mint például hogyan kell elindítani egy vállalkozást, mi a különbség a kft. vagy a nagy- és a kiskereskedések között, hogyan lehet kapcsolatba kerülni a gazdasági kamarával, miként találhat magának szerbiai cég megbízható külföldi partnereket stb.

Az ügyfélszolgálattal való telefonos kapcsolat létesítésekor nem robothang fogad bennünket, hús-vér dolgozók igyekeznek a tőlük telhető legjobb módon segítséget nyújtani a gazdasági kérdésekben. Az ügyfélszolgálat munkaideje azonos lesz a tartományi kormány munkaidejével. Az ügyfélszolgálat alkalmazottaihoz március 1-jétől kezdve minden munkanap reggel 8 és délután 4 óra között a 0800 021 027-es telefonszámon fordulhatnak az érdeklődők. A szolgáltatás elindulásával egyidejűleg elérhető lesz egy okostelefonokon is megjeleníthető bővítmény, amelyen keresztül mindig értesülni lehet majd a tartományi titkárság közelgő pályázatairól, a legfrissebb hírekről. Mindez mellett a tartományi titkárság honlapja és elektromos postacíme továbbra is ellátja az eddigi funkcióit.