2024. április 19., péntek

Csapat a drog elleni küzdelemért

Közös erővel a szenvedélybetegséggel szemben

Egy szabadkai önkormányzati csapat megalakítása kapcsán szervezett multidiszciplináris találkozót tegnap a városháza kék termében a szerb kormány Drog elleni küzdelem irodája azzal a céllal, hogy több illetékes szervezettel közösen lépjenek fel a szenvedélybetegségekkel érintett veszélyeztetett csoportok érdekének védelmében.

Jovan Vojnović, a Drog elleni közdelem irodájának csoportvezetője a találkozó után megszervezett sajtótájékoztatón a médiának nyilatkozva elmondta, Szabadkán kielégítő a helyzet, viszont a problémáról beszélni kell.

– Olyan civil szervezetekkel kötöttünk szerződést, amelyek a függőséggel és megelőzéssel foglalkoznak. Ma azzal a céllal találkoztunk, hogy létrehozzunk egy csapatot, hisz a drog széles körben okoz problémát, és minden helyi szervezet együttműködésére szükség van. A tanácskozás eredménye a további munkafolyamatok kidolgozási szándékának megfogalmazása, illetve ki fogunk választani a csapat élére egy koordinátort is. Az ő feladata lesz a tanügy, a bíróság, a helyi önkormányzat, az egészségügy és egyéb szervezetek képviselői munkájának koordinálása – mondta Jovan Vojnović.

A csapat évente legalább négy alkalommal szervez majd tanácskozást. A csoportvezető elmondta, a drog elleni közdelem céljából az ország minél több városában szeretnének ilyen csapatokat létrehozni.

Megtartotta első ülését a drog elleni küzdelem helyi csapata

Megtartotta első ülését a drog elleni küzdelem helyi csapata

– Nélkülözhetetlen, hogy minél több helyi szervezet, azaz községenként a teljes közösség bekapcsolódjon a munkába. Az eddigiek során Borban, Novi Pazarban hoztunk létre ilyen csapatot, most Szabadkán vagyunk, majd Mitrovicára megyünk. A Szabadkán megszervezett találkozón körülbelül 19-en, pontosabban az önkormányzat, a Nemzeti Foglalkoztatási Iroda, a Felsőfokú Ügyészség, a Felsőfokú Bíróság, az Alapfokú Bíróság, a Közegészségügyi Intézet, a Szabadkai Közkórház és más intézmények képviselői vettek részt – nyilatkozta a csoportvezető.