2024. március 28., csütörtök
KORONAVÍRUS SZABADKÁN

Tíz beteg lélegeztetőgépen

A Szabadkai Közkórház hétfői jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 33 vizsgálatot végeztek el. Három beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt két, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza, ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében jelenleg 68 betegről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében tizenkét pácienst ápolnak, közülük tízen gépi lélegeztetésre szorulnak.

Azon személyeknek, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, vagyis lázzal, légzési nehézséggel küzdenek, köhögnek, mellkasi fájdalmuk van, illetve nem éreznek szagokat és ízlelésüket is elveszítették, a Szabadkai Egészségház Covid-rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.