2024. április 24., szerda
EURÓPA-LIGA

Pavkov reménysugara

A Crvena zvezda 2:2-es döntetlent játszott az Európa-liga tizenhatoddöntőjében a Milan elleni első mérkőzésen Belgrádban. Az, hogy mindezt leírhatjuk, mindössze pár pillanaton múlt, hiszen az olasz gárda 1:0-ra és 2:1-re is vezetett a Szuperliga éllovasa ellen, de a bírói ráadásban Pavkov megmentette a szerbeket. A csereként beálló szerb csatár egy szöglet után fejelt a vendégek kapujába, ezzel nemcsak a meccset mentette döntetlenre, de életben tartotta a Zvezda továbbjutási reményeit is. A hazaiak ráadásul úgy egalizáltak, hogy Rodić 77. percbeli kiállítása miatt emberhátrányban hajráztak. A két csapat visszavágójára jövő csütörtökön kerül sor Milánóban.

A Crvena zvezda gólöröme az egyenlítés után (Fotó: Beta/AP)

A Crvena zvezda gólöröme az egyenlítés után (Fotó: Beta/AP)

A csütörtök este bővelkedett rangadókban, a futballszeretők pedig csak kapkodták a fejüket, hogy melyik találkozót kövessék. A legmeglepőbb eredmény talán a Manchester United elképesztően sima, 4:0-s győzelme a Sociedad otthonában. A Vörös Ördögök kissé felforgatott kezdővel, félgőzzel is átgázoltak a La Liga egyik legjobb csapatán. A Premier League csapatai felemás játéknapot zártak: az Arsenal és a Leicester is csak döntetlent játszott idegenben, de a Tottenham 4:1-re nyert az osztrák Wolfsberger ellen. Az észak-londoniak a Puskás Arénában léptek pályára, s ha már az aktuális Puskás-díjas Szon arra járt, fejelt is egy találatot a trófea névadójáról elnevezett építményben. A Lille–Ajax derbin a hollandok diadalmaskodtak, míg a német Leverkusen a svájci Young Boys ellen hozta nehéz helyzetbe magát.

Érdekesebb eredmények, El, 1/16, 1. mérkőzés: Braga–Roma 0:2, C. zvezda–Milan 2:2, Krasznodar–Dinamo (Z) 2:3, Olimpiakosz–PSV 4:2, Sociedad–Manchester United 0:4, Slavia–Leicester 0:0, Wolfsberger–Tottenham 1:4, Young Boys–Leverkusen 4:3, Benfica–Arsenal 1:1, Granada–Napoli 2:0, Lille–Ajax 1:2, Molde–Hoffenheim 3:3, Salzburg–Villarreal 0:2.