2024. április 25., csütörtök

Eladták a Munkásegyetem épületét

A beruházás 5 millió 265 ezer eurós bevételt jelent a városnak

A Munkásegyetemnek a városi önkormányzat tulajdonából történő kiiktatását szabályozó szerződést tegnap írta alá Miloš Vučević polgármester és Vladan Ostojić a Vega IT Sourcing vállalat igazgatója.

A polgármester elégedettségének adott hangot, hogy több mint két évtizednyi hányattatás után végre megindíthatták a Munkásegyetem, az egykori Népegyetem utódja problémájának megoldását.

– A Munkásegyetem épülete hamarosan  nem fog többé emlékeztetni a nehéz időkre, hanem egy új korszak szimbóluma lesz. Az épület építészeti és oktatási szempontból is mindig nagy jeletőséggel bírt a város számára. Nem volt egyszerű tulajdonost találni, de a köztársasági szintű támogatásnak köszönhetően ez mégis sikerült. Szerencsénk van, hogy egy újvidéki, de mégis világszintű vállalat hajlandó volt egy ilyen, nagy méretű befektetésre, ezekben a nehéz időkben is. Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb projektet fogják megvalósítani a Munkásegyetemmel kapcsolatban, és az épület teljesen új fényben fog tündökölni. A városi önkormányzat rendezni fogja a létesítmény környékét. Külön hálával tartozom a vállalatnak azért, hogy megtartja az Aleksandar épületben lévő helyet is. Kívánom nekik, hogy megtalálják a helyüket a város tudományos-technológiai parkjában – kommentálta a szerződésaláírást Vučević.

Hozzátette, hogy az épületért 5 millió 265 ezer eurót fizettek, és ezt az összeget a város polgárainak jólétére fordítják majd az élet különféle területein mint az oktatás, a kommunális kapacitás, a szociális védelem, a kultúra és a sport.

Vladan Ostojić, a Vega IT Sourcing vállalat igazgatójának elmondása szerint hatalmas felelősség hárul a cégre, nemcsak a beruházás nagysága, hanem az épület jelentősége miatt is.

– Nagyon izgatottak vagyunk és a következő két évben azon fogunk dolgozni, hogy a létesítménynek új erculatot adjunk. A Munkásegyetem a város idegenforgalmi térképén különleges helyet foglal el, a célunk pedig az, hogy alkossunk valami szépet a cégünk és a város számára is – mondta Ostojić.