2024. április 23., kedd

Huzsvár Lászlóra emlékeznek

A közelmúltban Szabadkán megalakult Huzsvár László Baráti Kör események sorával tervezi megőrizni a néhai püspök úr emlékét. A baráti kör vezetésével a Keresztény Értelmiségi Kört bízták meg az alapítók. A KÉK vállalásának megfelelően különféle módon és formában ápolja, őrzi és kezeli a msgr. Huzsvár László életével és munkásságával kapcsolatos szellemi hagyatékot és tárgyi emlékeket. Ennek megfelelően megemlékezéseket szervez, tudományos tanácskozást hív össze, gyűjti a püspök úrra vonatkozó dokumentumokat, fotókat, illetve kiadványokban, kiállításokon teszi azokat közszemlére.

A néhai főpásztor február 21-én ünnepelte volna 90. születésnapját, ezért az ezt megelőző napon, ma, szombaton 11.30 órakor koncelebrált szentmisét mutatnak be lelki üdvéért a belvárosi Mária neve plébániatemplomban. A KÉK tagsága, a szimpatizánsok és minden érdeklődő számára az emlékező szentmisére autóbusz indul Nagykikindáról (a városi buszállomásról 8 órakor) és Szabadkáról (a Mária Rádió épülete elől 8.30-kor).

A szervezők Huzsvár püspök úr minden tisztelőjét szeretettel várják a megemlékező szentmisére, a programot a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.