2024. április 25., csütörtök

FRISSÍTETT – Stevanović: További szigorítások jöhetnek

A belgrádi Infektológiai Intézet igazgatója, Goran Stevanović arra figyelmeztetett, hogy egyre növekszik a koronavírussal fertőzött betegek száma, emiatt pedig teljes kapacitással fognak dolgozni a batajnicai és a kruševaci járványkórházak is. Ezzel pedig az a cél, hogy más egészségügyi intézmények fogadni tudják a nem koronavírusban megbetegedett polgárokat is – írja az N1 hírportál.

Szavai szerint amennyiben nem változik meg sürgősen a polgárok magatartása, akkor további szigorítások bevezetését veszik tervbe.

Mindeközben Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az előzetes híresztelésekkel szemben fél millió helyett 1,2 millió Pfizer-vakcina érkezik majd az országba.

Amit Szerbia tesz, arról a világ bármelyik részén csak álmodni tudnak. Ezek a tények. Hasonló ütemben folytatjuk majd a munkát – jelentette ki Lončar a Boszniai Szerb Köztársaság egészségügyi miniszterével, Alen Šeranićtyal folytatott megbeszélését követően.

Hozzátette, hogy Szerbia segíteni fog szomszédainak, ami a védőoltások beszerzését illeti.

Szerbia nemcsak magára tekint, hanem mindenkire, aki körülvesz bennünket, a barátainkra, szomszédainkra is – mondta Lončar.