2024. április 26., péntek

Megdőlt a rekord az utakon

Eddig nem tapasztalt forgalom a Miloš fejedelem autópályán

Az állami ünnepek miatt hosszúra kerekedett hétvégén négy nap alatt összesen 657.565 jármű haladt végig az ország autóutain, vagyis ennyien fizettek úthasználati díjat – közölte a Szerbia Utak Közvállalat. Rámutattak, csak a múlt pénteken, vagyis február 12-én 164.763 járművet jegyeztek a forgalomban, ami 16,42 százalékos növekedést jelent a múlt évi forgalomhoz képest. A Miloš fejedelem autópálya volt a leginkább terhelt, hiszen többen is Zlatiboron, vagy Kopaonikon töltötték a hosszú hétvégét.

A közvállalat közleménye szerint a Miloš fejedelem autópályára az obrenovaci fizetőkapunál pénteken 11.599 jármű csatlakozott fel, ami rekordnak számít, hiszen amióta működésbe helyezték a fizetőkaput, ennyi autó egy nap alatt nem haladt át ezen az útszakaszon. A múlt évi adatokhoz képest 115 százalékos emelkedést jegyeztek csak ennél az egy csatlakozási pontnál.

Szombaton, vagyis február 13-án a Preljinanál levő fizetőkapunál pedig a járművek 90 percet várakoztak, ebből is látszik, hogy a polgárok jelentős része a Kopaonikon, illetve a Zlatiboron található turisztikai központokat célozta meg.