2024. április 20., szombat

Kompromisszumok nélkül

Nagyjavítások a felújított uszodában

A városházán tegnap megtartott sajtótájékoztatón Miloš Vučević polgármester bejelentette, hogy a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban nemrégiben felújított medencekomplexumon észlelt hibák miatt a kérdéses munkálatokat újból el kell végezni. – Nincsenek ideiglenes megoldások, vagy kompromisszumok. A városi tulajdonjogi hivatal a polgármester kabinetjéből kapott szakmai vélemény alapján már írásban elrendelte a munkát elvégző vállalatoknak, hogy egy szakemberek segítségével felvázolt, felújítási terv alapján, saját költségükön újra el kell végezniük a munkálatokat – hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett többek között prof. dr. Srđan Kolaković, az újvidéki Technológiai Kar Hidrotechnikai és Földméréstani Tanszékének, és egyben a nyolc főből álló szakértői csoportnak a vezetője is. Ezt a független szakértői csoportot a Vojvodina Sport- és Üzletközpont medencéjének felújítási munkálatai során keletkezett hibák kijavítására hozták létre.

A polgármester szavai szerint a felújítás újbóli elvégzését egy tudományos intézmény fogja felügyelni, a kivitelezők pedig már írásos beleegyezésüket adták arra, hogy feltétel nélkül vállalják a kötelességeket és a költségeket is. – A szakértői csoport véleményét a Városi Közügyészséghez küldjük majd el, hogy ez a szerv megállapítsa, szükséges-e bármilyen jogi lépés foganatosítása. Ezt követően hozom meg a döntést a folyamatban részt vevő, politikailag felelős személyekkel szemben. A szakértők megállapították, hogy a károkat hozzá nem értők szakszerűtlen munkavégzése okozta. A javításokat az elkövetkező három-öt hónapban végzik majd el. Őszre székvárosunkban még egy fedett medencét hozunk létre, mivel a Vásártéren lévő, mostani nyitott olimpiai medencét fűthető ballonnal fedjük majd le – jelentette be Vučević. Hozzátette, hogy ezt a medencét a sportolók számára szándékozzák működtetni, míg a Vojvodina Sport- és Üzletközpont medencéje a polgárok vehetik majd igénybe.

Dr. Srđan Kolaković elmondta, hogy a vizsgálat során átnézték a technikai dokumentációt, az építkezési naplót, a gyűlésekről készült jegyzőkönyveket. Ezt követően leellenőriztük az elvégzett munkát, melynek során a medence belső részének 3D-s modelljét is elkészítették. Ennek alapján megállapították, hogy a belső és külső felületen lévő, összes csempét ki kell cserélni!