2024. április 20., szombat

A magzatok életéért békés imával és böjttel

Mind a szakemberek, mind a szülők tudják, hogy az abortusz kockázatos az anya számára és kioltja a magzat életét. Ezenkívül mély érzelmi-lelki sebeket okoz, mert ellenkezik az emberi természettel. – Ezt tapasztalják azok is, akik nem vallják azt, hogy minden élet a Teremtőtől származik.

Hamvazószerdától világszerte megkezdődött a 40 nap az életért ökumenikus ima- és böjtkampány az anyaméhben fejlődő magzatok életének védelmében. A résztvevők igény vagy lehetőség esetén tanácsadással, bátorítással, kiutak feltárásával, tényleges segítségnyújtással támogatják a nem tervezett várandóság miatt válsághelyzetbe került lányokat, nőket.

Nikoleta Malenić

Nikoleta Malenić

Szerte a világban eddig különböző keresztény felekezetekből összesen egymillió ember imádkozott  61 ország 855 városában az abortusz megfékezéséért.

Ezt a kampányt az újvidéki és szabadkai életvédő érzületű keresztények is támogatják imával, böjttel. Az újvidéki felsőoktatási intézményekben tanuló vajdasági felelősségteljes fiatalok egy csoportja kezdeményezésének és szervezésének köszönhetően a székvárosiak is bekapcsolódtak ebbe a kampányba. Miloš Subotić és Nikoleta Malenić az újvidéki Bonaventurianumban megtartott összejövetelen az eddigi résztvevőkkel és az újabb érdeklődőkkel megbeszélték a nagyböjti imavirrasztás részleteit.

Hamvazószerda napjától kezdve az önkéntesek negyven napon át a megfogant életekért, azok szüleiért és az egészségügyi dolgozókért fognak a hét minden napján 6.30-tól 9.30-ig imádkozni az abortuszt végző, székvárosi Betanija Szülészeti Klinika Majevica utcai bejáratával szemben – és csendes jelenlétükkel a közvéleményt befolyásolni az élet tiszteletére. Az illetékesek engedélyével, a jelenlegi járványügyi helyzet miatt, az egészségügyi szabályok betartásával egyidőben legfeljebb öt polgár imádkozhat a kérvényezett helyen.

A megbeszélésen az Újvidéken imádkozó fiatalok egy csoportja az érdeklődőkkel

A megbeszélésen az Újvidéken imádkozó fiatalok egy csoportja az érdeklődőkkel

A nagyböjti csütörtökökön 11.30-tól a Szerbiai Mária Rádió hallgatói Újvidéken a 90 MHz-en, Szabadkán a 90,7 MHz-en, Zomborban a 95,7 MHz-en, Vrdniken a 88,4 MHz-en, vagy a Mária Rádió radiomarija.rs honlapján a Napló a 40 nap az életért ökumenikus ima- és böjtkampányról c. műsorban kísérhetik az életvédő kezdeményezésről a beszámolókat Nikoleta Malenić műsorában. Azok a polgárok, akik szeretnének bekapcsolódni a kórház előtti békés imába, szándékukat jelezhetik a 40danazazivotns@gmail.com címre. Azok a várandós nők, akik konkrét segítséget szeretnének kérni, jelentkezhetnek a 064/266-02-/01-es mobiltelefonszámon.

A szabadkai érdeklődők a Mária Rádió szabadkai Facebook-oldalán tájékozódhatnak arról, hogyan kapcsolódhatnak be az életvédő imamozgalomba.