2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Håland elfogadta a kihívást

Egy ideje már minden futballrajongó sejtette, de szerda este végleg eldőlt, hogy a sportágban generációváltás történik: Mbappé keddi, Barcelona elleni mesterhármasa után Håland a Borussia (D) színeiben jelezte, elfogadja a kihívást a világ legjobbja címéért. A dortmundiak ugyan hátrányba kerültek a Sevilla ellen, de a norvég csatár vezérletével idegenben végül 3:2-re nyertek, ezzel nagy lépést tettek a BL-negyeddöntő felé. A Porto hazai pályán mindkét félidő elején kihasználta a Juventus hibáit, az Öreg Hölgynél pedig csak Chiesa volt eredményes, így a visszavágón a portugálok 2:1-es előnyről indulnak.

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: Sevilla–Borussia (D) 2:3, Porto–Juventus 2:1.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A City magabiztos, az Atléti hibázott

BL-nap ide vagy oda, a topbajnokságok minden egyes napot kihasználnak arra, hogy a sűrű naptárban mérkőzéseket játsszanak a csapatok. A PL-ben a Manchester City szerdán könnyedén győzte le az Evertont, ezzel már 10 pont Guardioláék előnye a tabellán. A La Ligában az Atléti pótolta korábban elhalasztott meccsét: a Matracosok meglepő módon csak 1:1-es döntetlent játszottak a Levante otthonában, de Simeone gárdája így is az élen maradt a bajnokságban.

Érdekesebb eredmények, angol bajnokság, a 17. fordulóban: Everton–Manchester City 1:3. Az élcsoport: Manchester City 56, Manchester United és Leicester 46 pont stb. Spanyol bajnokság, a 2. fordulóban: Levante–Atlético 1:1. Az élcsoport: Atlético (–1) 55, Real Madrid 49, Barcelona (–1) 46 pont stb. Szuperliga, a 22. fordulóban: Javor–Partizan 0:1, Novi Pazar–Radnički (N) 3:1, Vojvodina–Voždovac 2:0, Metalac–Spartacus 3:0. Az élcsoport: C. zvezda 59 (–1) 59, Partizan 53, Vojvodina 46 pont stb.