2024. április 16., kedd

128 tűzeset az év eleje óta

Az idén 293 alkalommal riasztották a tűzoltóságot a dél-bácskai körzet területén, 220 esetben kellett tüzet oltaniuk. A székváros közigazgatási területén 171 alkalommal riasztották őket, 128 alkalommal kellett tüzet oltaniuk a városban. Ez a szám szokásosnak számít ilyenkor – mondta Stojan Milovac, a tűzoltó- és mentőállomás parancsnoka.

Rámutatott arra, hogy a városban a tüzek leggyakrabban emberi gondatlanság miatt keletkeznek. Hangsúlyozta, fontos, hogy fűtőberendezéseket ellenőrizzük, javítsuk, és ne hagyjuk őket felügyelet nélkül. Mindemellett a kéményeket is érdemes tisztán tartani, hiszen ezzel megelőzhetjük a bajt.

Felhívta továbbá a figyelmet a rosszul kezelt villanyvezetékek veszélyére, és a hosszabbítókra – a csatlakozás mindig legyen szoros. Minél stabilabban, lötyögésmentesebben áll a dugó a dugaszoló aljzatban, az áram annál biztonságosabb, és a csatlakozás nem melegszik.

Arról is szólt a szakember, hogy a bekapcsolva hagyott tűzhely vagy az el nem oltott cigarettacsikk is könnyedén lakástüzet okozhat.