2024. március 28., csütörtök

Ajándék a babáknak és a szülőknek

Húszezer dinárt, ágyneműt és babaholmit kaptak a szenttamási, turiai és nádaljai újszülöttek

A szenttamási önkormányzat a helyi népességpolitikai intézkedésekkel összhangban folytatja az újszülöttek és a gyermeket vállaló családok támogatását. Milica Zarić, Szenttamás polgármester-helyettese, és Savka Lazić, a Ruka spasa egyesület elnöke pénteken a községháza dísztermében fogadta azokat a csecsemőket és szüleiket, akik az elmúlt év utolsó negyedében születtek. A picik ágyneműt, takarót, párnát és kötött, meleg babaholmit, a szülők pedig 20 ezer dinárt kaptak.

− Tudom, hogy már mindannyiuk számlájára megérkezett az összeg, amelyet az önkormányzat biztosít minden újszülött gyermek számára. Az elsőszülött babák szülei 20 ezer dinárt, az egyedülálló szülők pedig 40 ezer dinárt kaptak, emellett mindegyiküknek ágyneműt, takarót és párnát biztosítottunk. A babáknak a Ruka spasa egyesület tagjai ezúttal is meleg, saját kezűleg kötött téli holmival kedveskednek. Remélem, hogy továbbra is bővíteni fogják családjaikat, hiszen ezáltal a legértékesebb módon erősítik városunkat − mondta a jelenlévő szülőknek Milica Zarić.

Savka Lazić, a Ruka spasa egyesület elnöke elmondta, az akció 2017-ben indult, és azóta folyamatosan tart.

− Az önkormányzat támogatásával minden alkalommal negyedévenként megajándékozzuk az újszülötteket. Az ágynemű és a takaró mellett ezúttal is egyesületünk kézimunkázó asszonyainak külön erre a célra készített munkáiból válogathatnak a kismamák – mondta Savka Lazić.