2024. március 28., csütörtök

Harmincéves álom megvalósítása

A tartományi kormány 100 millió dinárral támogatja a verbászi színházterem befejezési munkálatait

A tartományi kormány az első fázisban 100 millió dinárral támogatja a verbászi önkormányzatot, hogy teljesüljön a helyi polgárok harmincéves álma – befejeződjön a művelődési ház építése. A korszerű követelmények mellett az új színházteremmel egyidejűleg a város központja is teljesen átalakul, ugyanis a Nikola Pašić tér rendezéséhez már biztosították az anyagiakat – közölte a verbászi közigazgatási hivatal.

A támogatásról szóló döntést a tartományi kormány február 8-án hozta meg, a projektumot pedig a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság finanszírozza. A kultúrotthon befejezési munkálatai és a város főterének rendezése várhatóan a közbeszerzési pályázatokat követően tavaszra kezdődnek.

−A tartományi kormánnyal való kiváló együttműködés ismét megerősítést nyert. A verbászi polgárok számára a kultúrotthon befejezése az egyik legjelentősebb beruházások közé tartozik. Sajnos, 30 évet kellett várni arra, hogy folytatódjon a megkezdett építkezés, mert az eddigi községi vezetőségek semmibe vették a város érdekeit. A verbászi, a sóvéi (Ravno selo), a torzsai (Savino selo), az ókéri (Zmajevo), a kucorai és a kiskéri (Bačko dobro polje) polgárok megérdemlik azt, hogy városukban a modern társadalomhoz és a modern emberhez igazodó kulturális tartalmak legyenek, és egy-egy színházi darab miatt ne kelljen Újvidékre vagy akár Belgrádba utazniuk – nyilatkozta Predrag Rojević, Verbász polgármestere.

Verbász madártávlatból (Paraczky László felvétele)

Verbász madártávlatból (Paraczky László felvétele)

A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság január végén 160 millió dináros támogatást biztosított a 2016-ban leégett sóvéi kultúrotthon újjáépítésére.
Verbász község számára az idei év a kultúra jegyében telik, és egyúttal a nagyobb beruházások éve lesz, ugyanis a költségvetésből erre a célra 1,5 milliárd különítettünk el, tette hozzá Rojević.