2024. április 16., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Botlik-e az Öreg Hölgy?

Tegnap este a Barcelona–PSG és a Leipzig–Liverpool rangadókkal tért vissza a képernyőkre a legnézettebb nemzetközi kupasorozat, a Bajnokok Ligája. A nyolcaddöntőket a pandémia ellenére is oda-vissza vágós rendszerben játsszák, igaz, egyes mérkőzéseket nem az eredeti helyszínükön bonyolítanak le. Ma este (21 óra) a Porto és a Juventus, valamint a Sevilla és a Borussia (D) néznek farkasszemet egymással. Bár első pillantásra a portugál–olasz csatán egyértelmű a helyzet, az Öreg Hölgy korántsem remekel hazája bajnokságában. A párharc mégis a torinóiaknak áll, ennek legfőbb oka a BL legeredményesebb játékosának, Cristiano Ronaldónak a jelenléte. A spanyol–német viaskodás kiegyenlítettnek ígérkezik: mindkét klubnál sok a sérült, s míg az andalúziaiak csapatszinten kiválóak, addig a Dortmund egyéni kvalitásokban jeleskedik.

Ronaldo bizonyára már alig várta a BL-t (Fotó: Beta/AP)

Ronaldo bizonyára már alig várta a BL-t (Fotó: Beta/AP)

KÜLFÖLDI FOCI

A Bayern nem enged

A Bielefeld 2:0-ra és 3:1-re is vezetett hétfő este a címvédő és listavezető Bayern ellen, de a bajorok nem hagyták magukat: a müncheniek hazai pályán 3:3-ra mentették a meccset, így bár a Leipzig közelebb férkőzött Lewandowskiékhoz, továbbra is a bőrgatyások uralják a mezőnyt.

Érdekesebb eredmények, német bajnokság, a 21. fordulóban: Bayern–Bielefeld 3:3. Az élcsoport: Bayern 49, Leipzig 44, Frankfurt 39 pont stb. Angol bajnokság, a 24. fordulóban: Chelsea–Newcastle 2:0. Az élcsoport: Manchester City (–1) 53, Manchester United és Leicester 46 pont stb. Spanyol bajnokság, a 23. fordulóban: Cadiz–Athletic 0:4. Az élcsoport: Atlético (–2) 54, Real Madrid 49, Barcelona (–1) 46 pont stb.