2024. április 19., péntek

Megérkeztek Montenegróba a szerbiai védőoltások

A Szerb Kormány 2.000 adag Sputnik V védőoltást adományozott Montenegrónak. A podgoricai reptéren szerdán, az esti órákban landolt a vakcinaszállítmány. A repülőgépen helyet foglalt Ana Brnabić miniszterelnök, a reptéren a montenegrói kormányfő, Zdravko Krivokapić és Jelena Borovinić Bojović egészségügyi miniszter fogadták a küldeményt.

Ana Brnabić elárulta, hogy az adomány összesen 4.000 ezer dózist tartalmaz, melynek jelenleg csak a felét tudták elküldeni, azonban a revakcináció idejéig megérkezik a második dózist is.

Hozzátette még, hogy az adomány ugyan nem tűnik soknak, de hozzásegíthet az egészségügyi dolgozók, vagy az idős otthonok lakóinak immunizálásához. Reményénak adott hangot, hogy a védőoltások adományozásának jóvoltából újra szorosabb kapocs alakulhat ki a két ország között, s arra is kitért, hogy a legrosszabb pillanatokban sem fordíthatunk hátat szomszédainknak.

Zdravko Krivokapić megköszönte az adományt, s elmondta, hogy az egyik legértékesebb ajándékkal lepték meg a köztársaságot, hiszen a montenegróiak már régóta várják az oltás érkezését. Krivokapić hozzátette, hogy az adomány a két ország közötti barátság egyik szimbóluma.