2024. március 28., csütörtök

Montenegró is kap Szerbiától oltóanyagot

Montenegró szerdán kétezer adag Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát kap Szerbiától, és további kétezer adag érkezik a szomszédos országból néhány napon belül – jelentette be Jelena Borovinić Bojović montenegrói egészségügyi miniszter a podgoricai közszolgálati televízió internetes oldalának beszámolója szerint. Az egészségügyi tárca vezetője hozzátette: néhány napon belül Oroszországból is érkezik egy vakcinaszállítmány, hamarosan pedig a kínai Sinopharm, valamint a Pfizer/BioNTech oltóanyaga is elérhető lesz az országban.

A Nyugat-Balkánon ezzel az Adria-parti állam lett az utolsó ország, ahol elkezdődhet az immunizáció. A térségben egyedül Koszovó tartományában nem kezdődött meg a lakosság beoltása.

Emlékeztetünk, hogy Szerbia 4680 adag Pfizer/BioNTech-oltást adományozott vasárnap Észak-Macedóniának is, és a napokban további majdnem négyezer adagot küld a szomszédos országba.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma szerdára Koszovóban 249-cel 64.768-ra, Észak-Macedóniában 358-cal 97.483-ra, Montenegróban 476-tal 69.770-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 274-gyel 126.466-ra növekedett.